Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Letní opravy škol v hradeckém kraji vyjdou na desítky milionů

Města v Královéhradeckém kraji využijí prázdninové měsíce k rozsáhlým opravám školních budov. Celkové náklady se pohybují v řádu desítek milionů korun.

Například ve stotisícovém Hradci Králové se rekonstrukce budou týkat většiny ze 17 městem zřizovaných základních a mateřských škol a vyjdou na více než 150 milionů korun. Hradec totiž vedle tradičních oprav střech, výměn podlahových krytin či povrchů školních hřišť letos investuje v 11 školách i do modernizace odborných učeben. „Do modernizace učeben půjde téměř 110 milionů korun,“ řekl mluvčí hradeckého magistrátu Petr Vinklář.

Největší letošní opravu prodělá ZUŠ Habrmanova, která bude mít kompletně novou fasádu, střechu, vyměněná okna a dveře a v učebnách instalovánu vzduchotechniku. Modernizace školy vyjde na víc než 18 milionů korun.

V Náchodě by letos mělo jít do oprav škol víc než deset milionů korun. Je tam šest základních a stejný počet mateřských škol zřizovaných městem. Nejvíce peněz půjde letos do Základní školy TGM, celkem přes tři miliony korun. Například opravy ústředního topení, podlahy a nové obložení tělocvičny by měly stát 1,8 milionu korun.

Významnou investicí náchodské radnice je výstavba výtahu v Základní škole Plhov za více než 1,8 milionu korun. S dalšími drobnějšími úpravami by se celková částka do oprav v této škole měla vyšplhat ke dvěma milionům korun. Investice 900 tisíc korun směřuje do Mateřské školy Havlíčkova, kde bude opraveno sociální zařízení v přízemí a jídelní výtah.

Jičínská radnice bude opravovat například Základní školu 17. listopadu, tam vyjdou práce na 1,65 milionu korun bez DPH. „Termín prací směřujeme do letních prázdnin. Půjde především o výměnu páteřního rozvodu vody v prvním nadzemním podlaží. S tím je spojena pokládka nové dlažby a rekonstrukce se dočkají také příčky, podlaha a podhledy,“ řekl mluvčí jičínské radnice Jan Jireš. V jičínské Mateřské škole J. Š. Kubína začne v polovině prázdnin rekonstrukce vzduchotechniky kuchyně. Oprava, která by měla skončit začátkem srpna, vyjde na téměř 575 tisíc korun bez DPH. Město Jičín zřizuje čtyři základní a pět mateřských škol.

Většina oprav školských zařízení v hradeckém kraji se odehraje během července a srpna. Některé investice už ale začaly, jiné budou pokračovat i v září.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky škola, rekonstrukce, prázdniny, opravy, oprava, Královéhradecký kraj, mateřská škola, učebna, Hradec Králové, Základní škola TGM, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní opravy škol v hradeckém kraji vyjdou na desítky milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.