Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ICOM transport: Jsme společensky odpovědní – snižujeme zátěž životního prostředí

22. dubna se každoročně slaví Den Země. Otázce ochrany životního prostředí, kterou si v tento den připomínají lidé po celém světě, se dlouhodobě věnujeme také v naší společnosti. V ICOM transport jsme si vědomi toho, že jsme velká dopravní společnost, a dbáme na to, aby naše činnost měla co nejnižší dopad na životní prostředí. Odpovědnost k životnímu prostředí je proto součástí naší dlouhodobé strategie.

Nejdůležitější aktivitou spojenou se snižováním zátěže životního prostředí je pro nás neustálá obměna a modernizace našeho vozového parku za účelem splnění těch nejpřísnějších emisních norem. Zatímco v České republice jsou v současnosti nejvíce používána vozidla s emisní normou EURO 3, většina našeho vozového parku splňuje nejpřísnější emisní normu EURO 6. Pravidelná obnova vozového parku nám tak umožňuje snížit emise oxidu dusíku a pevných částic až o 200 tun a snížit spotřebu o cca 1 600 tun nafty.

Dlouhodobě se zaměřujeme také na obnovitelné zdroje. V našich mycích linkách používáme vodu z vlastních zdrojů a znova jí opětovně recyklujeme. V rámci koncernu také využíváme vrty spojené s tepelným čerpadlem a investujeme do vsaků, abychom zadrželi vláhu v naší krajině. U veřejného osvětlení investujeme do nových LED svítidel, které výrazně snižují spotřebu elektrické energie. Všichni zaměstnanci dodržují jednoduché pravidlo netisknout. To znamená, že si všechny informace v rámci koncernu i se zákazníky předáváme hlavně v elektronické podobě. Investovali jsme i do elektronizace faktur, kterých u nás projde 110 000 ročně, čímž jsme do snižování zátěže na životní prostředí zahrnuli i naše partnery. Jsme také součástí ekologicky-charitativního projektu Sbírej toner, v rámci kterého třídíme prázdné náplně do tiskáren, jež následně zasíláme k recyklaci. Výtěžek z této recyklace nám poté umožňuje podpořit specializované zařízení Domov bez zámku Náměšť nad Oslavou.

V otázce ochrany životního prostředí motivujeme nejenom našich 1800 zaměstnanců, ale zapojujeme do ní i cestující, kterých v rámci koncernu převezeme 26 milionů lidí ročně. Každý rok se aktivně účastníme mezinárodní akce „Den bez aut“, u jejíž příležitosti mohou cestující využít jízdné zdarma v našich autobusech. Motivujeme tak občany k využívání hromadné autobusové dopravy a představujeme jim jízdu autobusy jako ekologicky šetrnější alternativu k dopravě osobními automobily. Na každém autobusovém nádraží neleznou cestující koše na tříděný odpad a zaměřujeme se také na třídění baterií pomocí speciálních nádob MaxiTube. Zodpovědně třídíme i papíry, kartony, plasty, železo, sklo, hliník, dřevo a umělou hmotu.

Koncern ICOM transport a.s. se během 20 let stal jedním z největších dopravních firem v České republice. Hlavní strategií firmy je zajištění kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy společnost zaznamenává i ve vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravě. Dopravní uskupení ICOM transport a.s. provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto ICOM transport

Štítky tisková zpráva, ICOM transport, odpovědnost, ekologie, životní prostřední, doprava, životní prostředí, Den Země, vozový park, Česko, holding, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ICOM transport: Jsme společensky odpovědní – snižujeme zátěž životního prostředí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.