Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Městská policie v Hradci Králové o víkendu nejčastěji řešila bezdomovce a roušky

Městská policie v Hradci Králové se o víkendu nenudila. Celkem řešila 21 případů, ve kterých lidé porušili nařízení vlády. Zabrat jim dali i dva bezdomovci, kteří se opili do němoty. K oběma bylo třeba přivolat záchranku.

Lidé v Hradci Králové už se naučili respektovat nařízení vlády a na ty, kteří je nedodržují volají strážníky. „Vyjížděli jsme k jednadvaceti případům. Většinou se jednalo o porušení nařízení vlády mít zakrytá ústa a nos,“ popisuje tisková mluvčí strážníků Eva Kněžourová.

V několika případech musela městská policie rozpouštět skupiny lidí, kteří postávali u výdejních okének restaurací a barů. „Lidé byli strážníky poučeni o povinnostech vyplývajících z mimořádných opatření,“ dodává Kněžourová.

Stráníky zaměstnávají i lidé bez domova

O víkendu řešili strážníci hned dva vážné případy, kdy se lidé bez domova opili do němoty. První z nich ležel bez roušky na chodníku s poraněnou rukou a hlavou. „Byl při vědomí a jen si stěžoval na bolest zraněných rukou. Obtížně komunikoval, pokašlával a bylo zjevné, že je pod vlivem alkoholu,“ dodává mluvčí. Strážnici v respirátorech a ochranném štítu poskytli muži první pomoc a zavolali záchranáře.

Na druhého opilce upozornil muž mávající na hlídku. „Řekl, že má obavy o jeho zdraví, protože nereaguje na žádné podněty. Už ale zavolal záchrannou službu,“ vysvětluje Kněžourová. Po příjezdu na místo strážnici v muži poznali známého bezdomovce. Dýchal a něco nesrozumitelného mumlal. „Navíc měl okolo úst krvavou pěnu a byl silně cítit alkoholem,“ doplňuje mluvčí. Strážníci ho proto položili do stabilizované polohy a počkali na záchranáře.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mpolicie.c-budejovice.cz

Štítky Městská policie, Hradec Králové, bezdomovec, roušky, skupiny lidí, vládní nařízení, víkend, práce, obecní policie, nařízení vlády

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie v Hradci Králové o víkendu nejčastěji řešila bezdomovce a roušky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.