Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Místo 300 zatáček ani jedna. V květnu se v Hořicích závod nepojede

Závod 300 Zatáček Gustava Havla v Hořicích se v květnu nepojede. Za odložení nejoblíbenějších motocyklových závodů v kraji může aktuální stav. Organizátoři tak hledají náhradní termín.

„Uvažujeme o tom, že bychom tento závod uspořádají v náhradním termínu ve dnech 15. a 16. srpna 2020,“ píše Automoto klub na svém webu. Tento termín byl rezervován pro Českou Tourist Trophy. Ta se však letos konat nebude.

V srpnu by tak diváci mohli v Hořicích vidět i novodobé kategorie jako například IRRC Supersport a IRRC Superbike.

Ani srpen není stoprocentní

Uspořádání akce záleží především na aktuálním vývoji situace. „Tento předběžný plán je realizovatelný pouze při splnění několika předpokladů. Musí být například otevřené státní hranice,“ píše Automoto klub na svém webu. Zda tomu tak v srpnu bude teď nikdo nedokáže říct. 

Kromě otevřených hranic musí být možné zajistit i účast integrovaných složek, pořadatelské služby a dodavatelů. Povolené musí být i akce s minimální účastí tisíc lidí. 

O závodu 

Závod 300 Zatáček Gustava Havla se na unikátním okruhu v Hořicích jezdí už od roku 1936. Název vznikl z faktu, že po dvanácti kolech závodu ujede závodník přesně 312 zatáček. Závodníci na trati dlouhé přes pět kilometrů projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic. 

Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967. 

Závod každým rokem láká tisícovky fanoušků. Stále častěji ale vyvolává otázky ohledně bezpečnosti. Několik ročníků v Hořicích skončilo tragicky. Minulý rok na trať dokonce vjelo osobní auto, které pokračovalo proti závodníkům v protisměru. Díky včasné reakci závodníků a organizátorů se naštěstí nikomu nic nestalo. 

Ohodnoť článek

Foto AMK Hořice

Štítky závod, motorky, Hořice, zrušené, 300 zatáček, Gustava Havla, Gustav Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo 300 zatáček ani jedna. V květnu se v Hořicích závod nepojede  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.