Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Královéhradecký kraj má nejméně nakažených v České republice. Tři lidé se vyléčili

V Královéhradeckém kraji je podle Ministerstva zdravotnictví 108 pacientů s potvrzeným koronavirem. To je nejméně v celé České republice. Nejhůře je na tom Praha, kde je potvrzeno 959 nemocných.

Pokud bychom měli sestavit žebříček nakažených, Královéhradecký kraj se zaručeně umístí na poslední místě se 108 nakaženými. Na předposledním místě by byl Jihočeský kraj se 112 pacienty. Třetí nejméně zasaženým krajem zůstává Pardubický kraj, zde je 117 lidí s pozitivním testem na COVID-19.

Naopak nejhůře je na tom Praha, ta má aktuálně 959 nemocných. Na druhém místě je Středočeský kraj, kde je potvrzeno 455 případů. Třetí nejvíce zasažený je Moravskoslezský kraj, zde je 332 lidí s koronavirem. 

Lze také říci, že je v Královéhradeckém kraji 19,61 osob s pozitivní nákazou COVID-19 na 100 tisíc obyvatel.

Počty pacientů ministerstva a hygieniků se liší 

Ministerstvo zdravotnictví a Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje udávají odlišná čísla nakažených. Většinou se rozdíl pohybuje v řádech 2-5 pacientů. Podle krajských hygieniků je v kraji pouze 105 nakažených. 

Podle těchto čísel stále zůstává nejzaraženějším okresem Náchod, kde je aktuálně 44 nakažených. Druhou nevíce zasaženou oblastí je Hradecko s 34 potvrzenými případy. Na Trutnovsku je 12 pacientů, na Jičínsku jich je devět a na Rychnovsku 6 potvrzených pacientů s COVID-19. 

Tři lidé se v kraji vyléčili 

Dorou zprávu zůstává, že v Královéhradecké kraji stoupá počet lidí, kteří se uzdravili. Celkem jsou to tři lidé. Dva z Hradecka, jeden z Náchodska. Z jakých měst konkrétně nevíme, tyto informace krajští hygienici neposkytují. 

Na infekční klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové bylo ve středu v izolaci osm pacientů s COVID-19, tedy stejně jako v úterý. Dva pacienti byli nadále ve vážném stavu. Většina hospitalizovaných je vyššího věku, mají i další onemocnění.

Fakultní nemocnice v Hradci Králové ve čtvrtek 26. března oznámila úmrtí osmdesátiletého pacienta, který měl vážné onemocnění a byl pozitivně testován na COVID-19.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vfn.cz

Štítky COVID-19, Královéhradecký kraj, žebříček, aktuální čísla, Ministerstvo zdravotnictvý, hygienici, Náchodsko, Hradec Králové, statistika, pacient, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Krajská hygienick

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj má nejméně nakažených v České republice. Tři lidé se vyléčili  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.