Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hokej není na pořadu dne, říká kapitán hradeckého Mountfieldu Smoleňák

Sezóna hokejové extraligy letos skončila nečekaně brzo, Česká republika tak zůstala bez šampiona nejvyšší hokejové soutěže. Kapitán hradeckých hokejistů si tak užívá rodiny, přírody a občasného sportování. A jak sám říká… Od hokeje úplně vypnul.

Mít doma desetiměsíční dítě je práce na plný úvazek. Stejně to vidí i Radek. „Teď mu bude deset měsíců. Není to až taková práce, ale je to spíš zábava. Bydlíme na vesnici, takže máme zahradu a když už někam chceme vypadnout, tak sedneme do auta a jedeme třeba do lesa na procházku,“ říká hradecký kapitán Radek Smoleňák.

Po předčasně ukončené sezóně si teď Radek užívá zaslouženého volna. Dovolenou má naplánovanou zhruba do poloviny dubna. Pak by mohla přijít příprava na novou sezónu.

Hokej není na pořadu dne

„Program je teď nijaký. Každý plní pokyny, které dostaneme od vlády a z televize. Snažíme se samozřejmě ochránit každý sám sebe a své blízké,“ říká Radek. I tak je kapitán hradeckého týmu v kontaktu s trenéry. Až se situace uklidní, je v plánu porada, na které se dohodne, co a jak dál.

„Celá tato situace má ohromný dopad na náš klub, celkově i na sport a spoustu organizací. Vím, že to není jednoduché, ale musíme se s tím poprat,“ dodává Radek.

Poslední utkání sezóny v prázdné hale

Poslední utkání hrál Mountfield před prázdnou halou, bez fanoušků. „Škoda ale, že jsme se nerozloučili a neoslavili to tak, jak jsme chtěli – aspoň po postupu do čtvrtfinále. Alespoň že jsme se s nimi rozloučili vítězně... Je to malá radost, taková drobná náplast na závěr sezóny,“ dodává Radek.

Zároveň hradecký kapitán přiznává, že podobnou situaci nikdy nezažil. „Myslím si, že lidé si něco takového nepamatují možná od dob Černobylu, i když jsem tenkrát ještě nežil,“ říká s úsměvem Radek.

Vzkaz fanouškům?

„Patří jim poděkování, jak za mě, tak za celý tým, trenéry a celou organizaci. Doufám, že teď všichni přežijeme ve zdraví tuto dobu. A v srpnu se potkáme s co nejvíce fanoušky na zimáku. Dáme tým dohromady, začne nová sezóna a půjdeme do toho nanovo. Chtěl bych zažít ve městě atmosféru, kdy se nemluví o ničem jiném než o hokeji,“ ukončuje rozhovor kapitán hradeckého týmu Radek Smoleňák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky rozhovor, Radek Smoleňák, hokej, Hradec Králové, volno, rodina, dítě, Extraliga ledního hokeje, Česko, HC Škoda Plzeň, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokej není na pořadu dne, říká kapitán hradeckého Mountfieldu Smoleňák  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.