Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za psy, odpadky i pobyt zaplatíte potom. Hradec Králové odkládá poplatky

Hradec Králové rozhodl prodloužit splatnost poplatků za komunální odpad, psy a poplatek z pobytu do 15. července. Jejich cena se nemění. Původně bylo přitom třeba zaplatit poplatky za pobyt do 15. dubna a za odpad a psy do 25. dubna.

„Na mimořádné radě jsme schválí sérii několika opatření, která mají zmírnit dopady způsobené nouzovým stavem,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek. Doplňuje zároveň, že podobná opatření a odpustky se mohou ve městě ještě objevit. 

Poplatky za psy, odpad a pobyt lze tak v Hradci Králové zaplatit až do 15. července. Udělat tak můžete bezhotovostním převodem i hotově na magistrátu, to však až po ukončení nouzového stavu. „Toto nové opatření jsme zavedli také proto, aby lidé na magistrát chodili v úředních hodinách vyřizovat skutečně jen to nejnutnější. Lidí, kteří poplatky platí hotově tak v těchto dnech skutečně nemusí chodit,“ vysvětluje Monika Štayrová, náměstkyně primátora. 

Cena poplatků se nemění 

Roční poplatek za odpady činí 600 korun. U dětí od 6 do 14 let je poplatek poloviční, tedy 300 korun a stejná částka platí také pro lidi starší 70 let. Děti do 6 let jsou od poplatků osvobozeny. 

Za psy letos obyvatelé Hradce Králové zaplatí 1200 korun v bytech a v rodinných domech 300 korun za jednoho psa. Za druhého a dalšího psa je to v bytě 1800 korun a 450 korun v rodinných domech. Za psa senior nad 65 let zaplatí 200 korun. 

Oproštění od poplatku je od nového roku rozšířeno na osoby ZTP, dříve to byli jen ZTP/P.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky poplatky, Hradec Králové, odložení, splátky, nouzový stav, psy, odpad, pobyt, magistrát, poplatek, pes, Alexandr Hrabálek, Monika Štayrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za psy, odpadky i pobyt zaplatíte potom. Hradec Králové odkládá poplatky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.