Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V případě nouze hradecký hotel Černigov poslouží jako provizorní nemocnice

Ještě než půjde hotel Černigov v Hradci Králové k zemi, může státu posloužit jako provizorní nemocnice pro pacienty s koronavirem. Majitel skupiny CPI, která aktuálně hotel vlastní, nabídl stavbu vládě České republiky. V případě nouze se z něho stane provizorní nemocnice.

Společnost CPI nabídla České republice celkem 14 svých hotelů, tedy pět tisíc lůžek. Mezi nimi je i hotel Černigov v Hradci Králové. „Hotely, které  jsou okamžitě připraveny poskytnou zázemí pacientům i zdravotníkům, se nachází v Praze i dalších městech jako je Ostrava, Olomouc, Liberec a Hradec Králové,“ řekl Jan Kratina, předseda představenstva CIP Hotels. 

Nyní má hotel Černigov v Hradci Králové kapacitu 810 osob. Zázemí pro lékaře by bylo možné zřídit v sedmi konferenčních sálech. 

Zda by vláda nabídku společnosti přijela je pouze na ní. V zahraničí vznikají provizorní nemocnice například ze sportovních hal. Hotelové komplexy se však jeví jako dobrý nápad. Ve světě takto své hotely nabídl například fotbalista Christiano Ronaldo. 

Osud hotelu to nezachrání 

Hotel Černigov už několik let čeká na demolici, aby na jeho místě mohl vyrůst nový moderní hotel s kongresovým sálem. Nejvyšší budovu v Hradci Králové se i přes veškerá snažení nepodařilo zachránit. Demolice tak odstartuje ještě letos. Ve chvíli, kdy bude mít společnost CPI stavební povolení na nový komplex.

„Momentálně připravujeme projektovou dokumentaci pro stavební povolení,“ napsal ve vyjádření pro Hradeckou Drbnu tiskový mluvčí společnosti CPI Jakub Velen.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Černigov, hotel, provizorní nemocnice, Hradec Králové, vláda, CPI, nemocnice, Černihiv, Česko, Praha, Ostrava, Olomouc, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V případě nouze hradecký hotel Černigov poslouží jako provizorní nemocnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.