Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pěkné počasí ven vylákalo nudisty. Policisté je donutili nasadit si roušky

V pátek odpoledne musela policie řešit kuriózní případ pár kilometrů od Hradce Králové. Na policii totiž volali rozzlobení občané Lázní Bohdaneč, že se u místního rybníku opaluje několik nudistů. Podle jejich slov neměli plavky ani roušky.

Po příjezdu policie skutečně narazila na dva nudisty. „Občané mohou být na místech k tomu určených bez oblečení, nicméně musejí mít zakrytá ústa a musejí dodržovat počty, ve kterých do přírody smějí jít,“ řekla mluvčí policie Markéta Janovská. Nudisté policii poslechli, roušky nasadili a pokračovali v opalování. 

Pěkné počasí bylo prakticky celý víkend, policie se proto k rybníku vrátila i v sobotu. Žádná větší skupinka lidí tu nebyla, i přesto zkontrolovali zhruba 150 lidí. Polovina z nich neměla zakrytá ústa. 

„My chápeme, že řada lidí nemá zahradu a chtějí se jít vyvětrat do přírody, nicméně všem nám jde o jednu společnou věc,“ říká mluvčí Janovská. 

V přírodě kolem Hradce Králové bylo několik stovek lidí

Stovky lidí se rozhodlo strávit víkend v hradeckých lesích. „Lidé jsou ukáznění, disciplinovaní, řekla bych, že jim došlo, že musí chránit své zdraví a zdraví ostatních,“ řekla mluvčí městské policie Eva Kněžourová

Asi nejvíc lidí společně s cyklisty se pohybovalo kolem Zděné boudy a u lesního hřbitova. „Na Hradečnici se pohybovalo kolem 80 lidí, z nichž kolem 70 mělo obličej zakrytý. Zbytek většinou roušky měl, ale jen po bradou. Stačilo upozornit a roušku si nasadili,“ dodává Kněžourová. 

Městská policie v Hradci Králové během víkendu neřešila žádný závažnější případ. Musela však domluvit skupince lidí, kteří na Biřičce opékali buřty. „Bylo jich tam asi pět, po poučení oheň uhasili, sbalili se a šli domů,“ dodává Kněžourová. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Lázně Bohdaneč, roušky, nudisté, pláž, rybník, počasí, policie, opatření, kontrola, Hradec Králové, městské lesy, rouška, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěkné počasí ven vylákalo nudisty. Policisté je donutili nasadit si roušky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.