Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cyklostezky se u zimního stadionu v Hradci Králové propojí. Místo bude bezpečnější

V prostoru před zimním stadionem v Hradci Králové, se dostaví chybějící a obnoví stávající cyklostezky. Frekventované místo, kde se protínají stezky pro pěší a cyklisty, bude bezpečnější. Vzniknou tu i nová propojení. Náklady na stavební práce vyjdou na 16,5 milionu korun bez daně. Firmu musí město ještě vybrat.

Projít a nebo projet místem před zimním stadionem, je mnohdy náročné. Je potřeba se tu dostatečně ohlížet, abyste někomu nevjeli, případně nevběhli do cesty. Stezky pro pěší i cyklisty, se tu protínají z několika směrů.

„Jde o prostor, kde se poměrně živelně kříží cyklostezky podél třídy ČSA, od Hučáku, lávky přes Orlici. Navíc je zde hlavní vchod do oblíbených Jiráskových sadů. Dokončení tohoto frekventovaného uzlu pro pěší a cyklisty zvýší jejich komfort a především bezpečnost,“ říká Jiří Bláha, investiční náměstek primátora Hradce Králové.

V rámci stavebních prací, se opraví i stezka, která vede parkem podél Jiráskových sadů a ústí do Křižíkovy ulice u vodní elektrárny Hučák. Před zimním stadionem zároveň vznikne dostatek míst s cyklistickými stojany. Ty budou moci využít nejen návštěvníci akcí, ale i hokejových zápasů. „Podepsanou smlouvu s vítězem veřejné soutěže chceme mít do prázdnin, během kterých by se tak mohlo se stavbou začít. V místě je spousta inženýrských sítí, které je třeba přeložit či nově ochránit. Hotovo by pak mělo být do deseti měsíců, tedy v první polovině příštího roku,“ dodává Bláha.

Na tuto investici chce město využít i dotace IROP v rámci ITI hradecko-pardubické aglomerace. „O tu můžeme požádat pouze u části nákladů, které jsou uznatelné z pohledu příslušné dotační výzvy, což je zhruba 4,5 milionu korun. Zbytek nákladů bude doplácet město,“ vysvětluje ekonomická náměstkyně primátora Monika Štayrová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky cyklostezka, chodci, cyklisté, zimní stadion, oprava, bezpečnější, Hradec Králové, cyklista, Jiří Bláha, České aerolinie, Monika Štayrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezky se u zimního stadionu v Hradci Králové propojí. Místo bude bezpečnější  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.