Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pacient s pozitivním testem na koronavirus poslal do karantény několik sester Fakultní nemocnice Hradec Králové

Tři desítky sester a zdravotnického personálu Fakultní nemocnice Hradec Králové muselo do karantény. Nařízena jim byla po té, co na se na jednom z oddělení dostali do kontaktu s mužem, kterému byl proveden pozitivní test na koronavirus. Podle informací nemocnice to provoz neomezí.

„V souvislosti s pacientem ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, u kterého byl pozitivní test na COVID-19, byla na jednom z oddělení nemocnice provedená epidemiologická opatření a několik zaměstnanců, kteří s ním přišli do kontaktu, je v karanténě,“ potvrdil tiskový mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Podle informací redakce Hradecké Drbny má jí o oddělení hematologie. 

Personál a zdravotní sestry se dostali do kontaktu s nakaženým pacientem ve chvíli, kdy neměl žádné zřejmé zdravotní komplikace. „Po jejich objevení byl otestován a hospitalizován na Klinice infekčních nemocí,“ dodává Jakub Sochor. 

Podle vyjádření nemocnice jde o tři desítky zaměstnanců. Zdravotní sestry ale i ostatní nemocniční personál jako například uklízečky.  

Pro personál jsou to hodiny nejistoty 

Pro zdravotní personál, který je od včerejšího dne v karanténě, jsou to hodiny nejistoty. Jedna ze sester byla na testech dnes ráno. „Psychicky je to neskutečně náročné, čekat na výsledky testů,“ řekla redakci. 

Ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové jsou v tuto chvíli hospitalizováni tři pacienti s pozitivním testem na COVID-19. Všichni jsou ve stabilizovaném stavu. V celém Královéhradeckém kraji je podle posledních informací 18 nemocných. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hradecká Drbna

Štítky Fakultní nemocnice Hradec Král vé, karanténa, personál, COVID-19, koronavirus, zdravotní sestry, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, nemocnice, Jakub Sochor, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacient s pozitivním testem na koronavirus poslal do karantény několik sester Fakultní nemocnice Hradec Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.