Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Senioři v Hradci Králové dostanou stovky bavlněných roušek

Hradec Králové rozdá seniorům a lidem se zdravotním postižením ve městě zhruba 700 kusů bavlněných roušek. Dalších přibližně 500 roušek putuje do třech škol, kdy dvě z nich budou od příštího týdne k dispozici pro děti zaměstnanců složek IZS, zdravotníků a dalších.

Už v pátek se první roušky dostaly do Harmonie I. a II. „Následně pak budou poskytnuty do objektu Penzion pro důchodce a bývalých domů s pečovatelskou službou v ulicích Zámostí a Bezručova. Další roušky také doručíme do domu vyčleněného pro bydlení osob se zdravotním postižením v ulici Pod Zámečkem,“ říká náměstek primátora Martin Hanousek.

Roušky do těchto objektů roznáší dobrovolníci a skauti z Hradce Králové. Zároveň seniorům radí jak roušku správně nosit, jak se o ní starat a přidají vytištěné pokyny.

„Nejen, že se starají o distribuci roušek a jsou městu k dispozici, ale zároveň jsou připraveni na spolupráci s terénními pečovatelskými službami, aby pomohli s dovezením nákupu potravin nebo léků osobám, které to skutečně potřebují,“ doplňuje náměstek Hanousek. 

Další roušky půjdou do škol

Zhruba 500 kusů roušek bylo během dnešního rozvezeno také do škol, které budou od příštího týdne poskytovat péči o děti zaměstnanců složek IZS, zdravotníků a dalších. „Jedná se o mateřskou školu Kamarád (Veverkova) a základní školu Bezručova. Vybavili jsme také základní a mateřskou školu Mandysova, která v případě naplnění kapacit předešlých dvou škol je připravena pojmout další děti,“ dodává náměstek Hanousek.

Necelou stovku kusů bavlněných roušek poskytne město také Oblastní charitě Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky roušky, senioři, Hradec Králové, pomoc, rouška, Martin Hanousek, Zámostí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři v Hradci Králové dostanou stovky bavlněných roušek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.