Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Královéhradecké kraji většina lidí nařízení dodržuje. Bez roušky je málo kdo

Lidé v Královéhradeckém kraji mimořádná opatření vyhlášená vládou na obranu proti šíření koronaviru většinou dodržují. Městské policie řešily zatím jen několik případů. Strážníci jsou nejčastěji voláni k nedodržování povinnosti nosit roušky na veřejnosti, ojediněle kvůli zákazu přítomnosti lidí pod 65 let v prodejnách potravin mezi 10:00 až 12:00.

Strážníci ve stotisícovém Hradci Králové dostali již několik upozornění na nezodpovědné chování některých lidí. "Ve středu odpoledne vyjížděli do Labské kotliny II, kde neuposlechla nařízení mít zakrytá ústa a nos jedna nakupující. Žena odmítla uposlechnout, že si má nasadit roušku," řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Podle ní za porušení těchto nařízení může být uložena pokuta až do výše 20.000 korun. "Žádné správní řízení dosud zahájeno nebylo," dodala.

Po Hradci Králové také jezdí vozidla městské policie, která pomocí tlampačů informují o zákazu pohybu na veřejných místech bez ochrany dýchacích cest.

Strážníci se zatím snaží řešit incidenty domluvou. "Nemáme zprávy o konfliktech v obchodech mezi seniory a mladšími ročníky. Lidé také většinou dodržují nošení roušek. Strážníci to řeší domluvou," řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

V Královéhradeckém kraji začala platit povinnost nosit roušky na veřejnosti od středeční 12:00, celorepublikově od půlnoci, vyčlenění obchodů s potravinami pro seniory ode dneška.

V Královéhradeckém kraji je stále 14 potvrzených případů nákazy novým koronavirem, stejně jako ve středu. Nikdo z nakažených nemusel být hospitalizován, průběh nemoci mají mírný. Královéhradecký kraj patří co do počtu potvrzených případů onemocnění zatím mezi nejméně zasažené regiony v ČR.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, zdraví, správa, policie, koronavirus, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, rouška, Hradec Králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradecké kraji většina lidí nařízení dodržuje. Bez roušky je málo kdo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.