Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž v podmínce ukradl čokoládu, auto a pod vlivem drog se nechal chytit

Co se honilo třiadvacetiletému muži na Rychnovsku hlavou nevíme, ale pravděpodobně chtěl překovat svůj osobní rekord. I přes to, že byl v podmínce a pro celou Českou republiku platí omezení pohybu, vyrazil krást do samoobslužných ochodů na Rychnovsku. Následně ještě ukradl auto a pod vlivem drog odjel… A už jsme se zmínili o tom, že má pravomocně vyslovený zákaz řízení?

„V úterý 17. března ráno měl nejdřív v jednom ze samoobslužných vchodů na Rychnovsku odcizit více jak dvacet kusů čokolád a kolekcí za téměř 1.300 korun,“ vysvětluje policejní mluvčí Lukáš Vincenc. Sladké, pravděpodobně na nervy, schoval ve svém batohu a odešel bez placení. 

Ještě než stihl nakradenou čokoládu sníst, řekl si, že poruší zákon znovu. „Bez vědomí majitelky usedl za volant jejího vozidla značky Škoda, které neoprávněně užil k soukromé jízdě,“ doplňuje Vincenc. A nezastavilo ho a ni to, že má pravomocně vyslovený zákaz řízení. 

Když ho policie chytla, provedla test na drogy. „Ten prokázal pozitivní hodnoty na amfetamin a metanfetamin,“ říká Vincenc. 

Když to shrneme. Muž v podmínce stihl porušit omezení pohybu, nakradl čokoládu za víc než tisíc korun, odcizil auto, řídil přes vyslovený zákaz a ještě k tomu pod vlivem drog. To všechno stihl za jeden den. 

„Policisté třiadvacetiletého recidivistu, který má trestní minulost, ještě téhož dne zadrželi i s odcizeným zbožím,“ dodává Vincenc. Jelikož v České republice platí nouzový stav, hrozí mu až osm let za mřížemi. 

Ohodnoť článek

Zdroj Jan Luxík

Štítky krádež, podmínka, vězení, auto, policie, drogy, zákaz řízení, Rychnovsko, droga, čokoláda, okres Rychnov nad Kněžnou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v podmínce ukradl čokoládu, auto a pod vlivem drog se nechal chytit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.