Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Škoda Auto uzavře svoji výrobu už ve středu

, aktualizováno 17. března 2020, 15:01

Výroba v automobilce Škoda Auto se zastaví už ve středu ve 22:00. Premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci původně oznámil, že bude výroba ukončena v pátek. Výroba bude obnovena bude v neděli 5. dubna ve 22:00, řekl to odborový předák Jaroslav Povšík.

Největší výrobce aut na světě zdůvodnil uzavření svých závodů pandemií způsobenou koronaviru a s ní souvisejícími odbytovými problémy. Poslední směna ve většině provozů bude tento pátek. Německá automobilová skupina Volkswagen dnes oznámila, že chce uzavřít své evropské závody na dva až tři týdny.

Škoda Auto, která je součástí německého koncernu, má jeden potvrzený případ nákazy koronavirem. Odbory, kvůli tomu požadovaly 14denní karanténu pro zaměstnance. Pro zastavení výroby se dnes vyslovil i náměstek ministryně práce Robin Povšík (ČSSD).

S uzavřením výroby v pondělí premiér Babiš nesouhlasil. Dnes řekl, že pochopil, že jde o dobré opatření. „Bereme to na vědomí. Když zavře taková fabrika, má dopad na celý řetězec," poznamenal premiér. Také chce zjistit, jaký dopad, bude mít uzavření Škody Auto na další firmy. Podle něj jde totiž o klíčovou část české ekonomiky.

Škoda Auto zaměstnává přes 30.000 lidí. Své závody má v Kvasinách na Rychnovsku, Vrchlabí na Trutnovsku a v Mladé Boleslavi. Na její výrobu je napojena i velká řada subdodavatelů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky Škoda Auto, uzavření, výroba, ŠKODA AUTO a.s., Andrej Babiš, Volkswagen, Robin Povšík, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Auto uzavře svoji výrobu už ve středu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.