Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Hradec Králové má prvního nakaženého. Jde o mladého muže

, aktualizováno 13. března 2020, 19:40

Nakaženého koronavirem má už i Hradec Králové. Jde o dvaadvacetiletého muže. Průběh jeho nemoci je mírný. V domácí izolaci zůstává 66 lidí. V Královéhradeckém kraji je už celkem sedm nakažených koronavirem.

V Královéhradeckém kraji se počet potvrzených případů nákazy novým koronavirem oproti ránu zvýšil o jeden na sedm. V domácí izolaci nařízené hygieniky zůstávalo odpoledne 66 lidí, o tři více než ráno. Od začátku února nařídili hygienici v Královéhradeckém kraji domácí karanténu 157 lidem, uvedla v 18:00 mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí. Průběh onemocnění je mírný.

Novým nakaženým, u kterého testy dnes potvrdily onemocnění COVID-19, je muž ročník narození 1998 z Hradce Králové. "Stav nevyžaduje hospitalizaci, je v domácí izolaci, protiepidemická opatření nastavena," uvedla Krejčí.

Testovaných na nákazu koronavirem bylo k dnešku v kraji 79, z nichž 62 mělo negativní výsledek, sedm pozitivní. Na výsledek čeká 10, uvedli k 18:00 krajští hygienici.

Prvním potvrzeným nakaženým v kraji je Američan, který trvale žije v Praze, ale v domácí karanténě je v Královéhradeckém kraji. Jeho případ byl potvrzen v pondělí 9. března. Nedávno se vrátil z konference v Bostonu. Další dvě ženy, které jsou v domácí izolaci na Hradecku, se nedávno vrátily z Itálie. Jde o matku s dcerou, ročník narození 1973 a 2000.

Tři případy zveřejněné hygieniky dnes ráno jsou z okresu Náchod. Jde o členy jedné rodiny, muž narozený v roce 1965 a dvě ženy ročník 1970 a 1994. Nedávno se vrátili z Rakouska. Byli v kontaktu s již potvrzeným onemocněním COVID-19 u účastníka stejného zájezdu. Tento muž, u kterého bylo dříve onemocnění potvrzené, má trvalé bydliště v Pardubickém kraji, proto nebyl vykazován za Královéhradecký kraj.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje dnes upozornil, že krajská nemocnice v Trutnově netestuje na přítomnost koronaviru, jak se objevilo na seznamu pracovišť vyšetřujících vzorky na přítomnost koronaviru. "Nyní už máme oficiální rozhodnutí o schválení testování na COVID-19 ze strany ministerstva zdravotnictví, stále však čekáme na dodávku setů potřebných k vyšetření. Tyto sety budeme mít k dispozici nejdříve na konci příštího týdne," uvedla dnes mluvčí hodlingu Lucie Chytilová.

Zahájení vzorkování by mělo v trutnovské nemocnici začít v týdnu 23. až 29. března 2020. Dosud v Královéhradeckém kraji provádí testy FN Hradec Králové.

Nakažených je v ČR podle posledních údajů 141, jsou mezi nimi i cizinci.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Hradec Králové, nakažení, Královéhradecký kraj, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Itálie, Rakousko, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové má prvního nakaženého. Jde o mladého muže  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.