Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji je už 6 nakažených koronavirem. Vláda uzavřela hranice

Královéhradecký kraj má už šest potvrzených případů nákazy koronavirem. Od včerejšího dne přibyly tři nové. Průběh u všech nemocných je mírný.

K dnešnímu dni bylo v kraji testováno na nákazu koronavirem 68 lidí. 50 z nich mělo negativní výsledek, šest pozitivní a na výsledky 12 lidí se ještě čeká. Tři nové případy jsou z okresu Náchod. Jde o členy jedné rodiny. Pětapadesátiletého muže a dvě ženy ve věku padesát a šestadvacet let. Nedávno se vrátili z Rakouska.

Byly v kontaktu s již potvrzeným onemocněním COVID-19 u účastníka stejného zájezdu. Tento muž, u kterého bylo dříve onemocnění potvrzené, má trvalé bydliště v Pardubickém kraji, proto nebyl vykazován za Královéhradecký kraj," řekla mluvčí Královéhradecké krajské hygieny Veronika Krejčí.


V souvislosti s potvrzenými nákazami na Náchodsku, je uvalena karanténa na management společnosti VaK Náchod, a.s. „Z pozice místopředsedy představenstva společnosti aktuálně jednám s dalšími členy o zabezpečení chodu celé společnosti,“ uvádí starosta Náchoda Jan Birke.Ubezpečuji vás, že v tuto chvíli není důvod k žádné panice, děláme vše proto, aby chod celé organizace probíhal bez omezení a byla zajištěna bezpečnost pracovníků a všech obyvatel,“ dodává Birke.

V kontaktu je s ředitelem Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje a průběžně se navzájem informuje o zavedených opatřeních.

Hradec Králové je bez nákazy

Hradec Králové nemá na území města evidovaného žádného nakaženého pacienta nakaženého. Zaznělo to dnes, po zasedání krizového štábu města Hradce Králové.

„Chtěl bych občany města požádat, aby skutečně zodpovědně dodržovali všechna nařízení a opatření. V tuto chvíli je stále nejúčinnější a nejdůležitější zvýšená hygiena a samozřejmě omezení přítomnosti v prostorách, kde je více lidí. Lidé by měli co nejvíce využívat telefonické komunikace s ordinacemi, které mají možnost v určitých případech vše odbavit e-neschopenkami či e-receptem. Snižuje se tím riziko případného šíření a uleví se tak i praktickým lékařům a dalším zdravotnickým zařízením,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Česká republika má v současné době 117 případů koronaviru

Česko uzavírá hranice. Cestování do zahraničí bude pasé

Vláda zakázala vycestování z České republiky do zahraničí českým občanům a cizincům s trvalým nebo přechodným pobytem nad 90 dnů. Zákaz začne platit v noci z neděle na pondělí. Ve stejný čas začne platit také zákaz vstupu všech cizinců na území České republiky.

Vláda od soboty zakáže přítomnost v bazénech nebo infocentrech

Od sobotní 6. hodiny ranní je zakázána přítomnost veřejnosti v bazénech a turistických informačních centrech. Od stejného času zakáže přítomnost na venkovních i vnitřních sportovištích s účastí přesahujícíve stejný čas 30 lidí. Od soboty 6:00 vláda také zakazuje prodej na tržnicích a tržištích.

Od půlnoci z dneška na zítřek jsou zakázány návštěvy ve věznicích

Kvůli šíření koronaviru budou od půlnoci zakázány návštěvy ve věznicích a detenčních ústavech. Vězni budou moci více telefonovat s příbuznými.Změní se i systém doručování balíků. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecká Drbna

Štítky koronavir, nakažení, Náchodsko, VAK, Královéhradecký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Česko, Náchod, Hradec Králové, Krajská hygienická stanice, Jan Birke, Rakousko, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji je už 6 nakažených koronavirem. Vláda uzavřela hranice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.