Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec Králové zavádí opatření. Od soboty jízdenku u řidiče MHD nekoupíte

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu zavádí některá opatření i město Hradec Králové. Uzavřené budou některé městské společnosti, cestující MHD nenakoupí vstupenku u řidiče a strážníci městské policie dostanou respirátory.

„Nyní čekáme na oficiální znění nařízení od ústředních orgánů, včetně konkrétních opatření a návrhů k realizaci. Obratem je budeme posílat na všechny obce v obvodu, komise místní samosprávy a městské společnosti,“ říká primátor Alexandr Hrabálek.

Od dnešního rána jsou v Hradci Králové uzavřená uzavřena divadla, filharmonie, knihovna, Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, městský plavecký bazén, aquacentrum a wellness provoz na koupališti Flošna. Provoz magistrátu zůstává zatím bez omezení. „Pokud je to však možné, doporučujeme všem občanům vyřízení úředních záležitostí odložit, případně vyřídit telefonicky či e-mailem, pro platby lze využívat bezhotovostního platebního styku,“ říká primátor.

Jízdenku u řidiče MHD nenakoupíte

Městská hromadná doprava v Hradci Králové od soboty ruší nákup jízdenek u řidičů. „Řidiči městské hromadné dopravy jsou v průběhu celé směny v kontaktu se stovkami cestujících, zrušením nákupu jízdenek přímo ve voze chceme jejich zdraví chránit o něco více,“ vysvětluje náměstkyně primátora pro oblast správy majetku Věra Pourová.

Depo dopravního podniku již před několika týdny zintenzivnilo čištění interiérů vozů a při zastavení v zastávkách zároveň řidiči pro lepší odvětrání vozu otevírají všechny dveře, otevírání zvolených dveří na pokyn cestujících je zrušené.

Hradecká MHD v současnosti jezdí ve standardním režimu, v souvislosti se zavřením škol dopravní podnik pouze zrušil školní spoje.

Strážníci dostanou respirátory

Město nakoupilo pro strážníky Městské policie Hradec Králové 1150 kusů nových reparátů. „Jsme ale připraveni je dočasně poskytnout i jiným městským organizacím, a to výhradně podle případného rozhodnutí krizového štábu města,“ říká ředitel městské policie Miroslav Hloušek.

Městská policie není dopředu vybavena ochrannými pomůckami, tak jako je to s ostatními složkami IZS. „Nejsme součástí těchto složek, tudíž se musíme o vybavení postarat sami. Právě včasným nákupem respirátorů jsme připraveni pomoci občanům a zároveň neohrozit zdraví strážníků,“ dodává ředitel Hloušek.

Zákaz návštěv na ubytovně Brněnská

Zároveň došlo k zákazu návštěv na ubytovně Brněnská a k částečnému uzavření u jednoho pracoviště mateřských škol. „Mateřská škola Sluníčko uzavřela objekt Hradecká-Třebeš a děti byly přesunuty na budovu Štefánikova. Stejný režim bude mít také od pondělí 16. března mateřská škola Třebechovická, která bude mít uzavřenou školku ve Slatině a fungovat bude Třebechovická,“ říká náměstek primátora Martin Hanousek.

Od pondělí bude také uzavřena mateřská školka s prvky Montessori ve Štefcově ulici, děti budou spojeny a budou docházet do mateřské školky Holubova.

Město Hradec Králové zřizuje celkem jednadvacet mateřských škol, z toho jedenáct je samostatných a deset pod základními školami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky Hradec Králové, omezení, koronavirus, MHD, Brněnská, školy, městská hromadná doprava, obecní policie, respirátor, Alexandr Hrabálek, Věra Klásková, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové zavádí opatření. Od soboty jízdenku u řidiče MHD nekoupíte  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.