Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Hradecká fakultní nemocnice zastavila příjem nových pacientů na internách. Roušek má nemocnice dostatek

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, byl zastaven příjem nových pacientů na plánované a odložitelné hospitalizace na internách. Je to jen jedno z mála opatření, které bylo zavedeno v souvislostí s epidemií koronaviru.

V hradecké Fakultní nemocnici jsou v jednotlivých objektech informace pro případné pacienty s podezřením na koronavirus. „Na všech místech předpokládaného prvního kontaktu s nemocnými COVID-19 jsou potřebné ochranné pomůcky. V nemocnici platí také od 10. března zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních s výjimkou dětských oddělení, porodnického oddělení a dále u pacientů s omezenou svéprávností a v paliativní léčbě. V areálu nemocnice jsou také rozmístěny stojany s dezinfekcí,“ říká mluvčí hradecké nemocnice Jakub Sochor.

Respirátorů i roušek má Fakultní nemocnice dostatek

Zatímco někteří praktičtí lékaři volají po rouškách, případně respirátorech, ve Fakultní nemocnici jich je pro zajištění péče o infekční pacienty dostatek. O dalších dodávkách se jedná. „Fakultní nemocnice Hradec Králové žádá pacienty, kteří na sobě pociťují příznaky respiračních onemocnění, aby návštěvu nemocnice odložili a postupovali podle doporučení ministerstva a hygieniků,“ doplňuje Sochor.

K těm lidem, kteří mají podezření na COVID-19, vyjíždí speciální sanity s odběrovými sestrami. „Tyto výjezdové vozy jsou provozovány Zdravotnickou záchrannou službou Královéhradeckého kraje, sestry jsou z Fakultní nemocnice Hradec Králové. V posledních dnech bylo zhruba pět výjezdů denně,“ doplňuje Sochor. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky Fakultní nemocnice Hradec Králové, omezení, opatření, interna, roušky, nemocnice, pacient, pandemie covidu-19, COVID-19, Jakub Sochor, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká fakultní nemocnice zastavila příjem nových pacientů na internách. Roušek má nemocnice dostatek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.