Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Studenti Univerzity Hradec Králové bodovali v hackatonu

V technologickém hackatonu, pořádaném ČVÚT v Praze, uspěli studenti Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové. Odnesli si ceny za desetitisíce korun.

Témata byla vypsaná předem. Případně si mohli soutěžící vymyslet svůj vlastní IT projekt. Realizace vyžadovala značné schopnosti, dovednosti, ale především výdrž. Jednotlivé týmy měly 24 hodin na to, aby projekt vytvořily a poté během 5 minut přesvědčily porotu, proč právě jejich projekt by měl být tím vítězným.

Do soutěže se zapojil tým 4 studentů aplikované informatiky Fakulty informatiky a managementu UHK (FIM UHK). Naprogramovali řešení pro firmu Škoda Auto, ve kterém mohl zaměstnanec na speciálních hodinkách přijímat úkoly, vidět odpočet do konce úkolu a komunikovat s mistrem na lince. A to vše v reálném čase s minimálním zpožděním. Jejich aplikace s názvem "Zefektivnění výrobních procesů za užití nositelné elektroniky" vyhrála kategorii Nejlepší SW Opendata a stala se celkovým vítězem soutěže.

„Myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že jsme za soutěž velmi rádi - mohli jsme si vyzkoušet nové technologie a jejich využití v praxi, zkusili jsme si práci v časovém presu a měli možnost úzce spolupracovat v týmu. Nejobtížnější na celém vývoji aplikace nakonec asi bylo prezentovat hotový projekt, když už jsme únavou skoro ani neviděli. Celé to úsilí však stálo za to,“ říká člen vítězného týmu Petr Weisser.

Za svůj výkon, si odnesli nejen ceny za desítky tisíc korun. Největším oceněním pro studenty bylo to,  že se jejich řešení líbilo zástupcům Škoda Auto. A to natolik, že je pozvali, aby svůj projekt prezentovali vývojovému týmu a možná se v budoucnu podíleli na samotné realizaci projektu v praxi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Univerzita Hradec Králové

Štítky Hackaton, Univerzita Hradec Králové, Škoda Auto, studenti, projekt, Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové, Praha, soutěž, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti Univerzity Hradec Králové bodovali v hackatonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.