Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Studentka ve Fakultní nemocnici Hradec Králové koronavirus nemá. Výsledky jsou negativní

, aktualizováno 2. března 2020, 19:04

Studentka medicíny, která byla včera hospitalizována ve Fakultní nemocnici Hradec Králové koronavirus nemá. Všechny její testy jsou negativní. Z nemocnice bude propuštěna do domácí karantény.

„Studentka bude z nemocnice propuštěna do domácího ošetřování a po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí se podrobí ještě týdenní domácí karanténě,“ potvrzuje lékařský náměstek Zdeněk Tušil.

Do dnešního dne byly testovány v Královéhradeckém kraji čtyři lidé, kteří měli příznaky koronaviru," říká mluvčí Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí. Podle ní dnes přibylo podezření u páté osoby.

Pacientovi, který se vrátil z rizikové oblasti v Itálii a měl teplotu, byl odebrán vzorek krve v rámci diagnostiky. Jeho transport do Národní referenční laboratoře se stihl. Výsledky by mohly být známy ještě v nočních hodinách." prozradil lékařský náměstek Zdeněk Tušl.

Výsledky vzorků u dalších lidí testovaných na koronavirus v České republice byly negativní.  Vyšetřeno bylo 211 osob. "Stále máme jen tři pozitivní pacienty, jejich stav je dobrý. Vyhlašování nouzového stavu není vůbec namístě. Je to i v rozporu se závěrem dnešní Bezpečnostní rady státu,“ uvádí na svém twitterovém účtu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Kapacity laboratoří se navyšují. Testovat vzorky bude i hradecká fakultní nemocnice

Podle Vojtěcha, se navyšují se kapacity laboratoří, které budou testovat vzorky na koronavirus. „ Národní referenční laboratoř tak doplní Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě, Nemocnice České Budějovice, Fakultní nemocnice Hradec Králové a Fakultní nemocnice v Motole.“

Stát chce být připraven na případný skokový nárůst počtu vzorků. Cílem je zkrátit dojezdové doby sanitek se vzorky do laboratoře a urychlit tak diagnostiku. Potvrzení všech nejasných a pozitivních výsledků, ale bude nadále provádět Národní referenční laboratoř.

Kvůli koronaviru zastavilo ČSA své linky do Milána a Boloni

České aerolinie ČSA zastavily lety do Milána a Boloni, kde je zvýšený výskyt koronaviru. „Lety budou přerušeny zatím do 6. dubna,“ řekla mluvčí dopravce Vladimíra Dufková. Aerolinie létaly na trase mezi Prahou a Milánem až devětkrát týdně, do Boloni pak pětkrát za týden. ČSA už minulý týden pozastavily kvůli šíření nákazy i linku do jihokorejského Soulu.

O zastavení všech letů z Jižní Koreje dnes rozhodla i vláda. Dojde k tomu ve čtvrtek 5. března. Omezeny budou i lety z Itálie. Týká se to spojů z regionů Lombardie, Piemont, Emilia Romagna a Benátsko. Už dříve vláda zastavila na dobu neurčitou přímé lety do Číny.

Světový pohár v biatlonu bude v Novém Městě na Moravě bez fanoušků

Světový pohár v biatlonu, který se bude konat od 5. - 8. března v Novém Městě na Moravě, bude bez diváků. Dnes o tom rozhodla, v souvislosti se šířením koronaviru, Bezpečnostní rada státu. Každý den se očekávalo 30 tisíc návštěvníků. Příjem ze vstupného se blíží k 35 milionům korun. O případném vrácení vstupného budou organizátoři teprve jednat.

Jednat se bude i o fotbalovém derby pražských „S“

Bezpečnostní rada státu bude jednat o osudu dalších sportovních akcí s větším počtem diváků ve středu. Například v neděli se ve fotbalové lize hraje derby Slavia - Sparta. Na to by mohlo dorazit 20 tisíc fanoušků.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Armáda ČR

Štítky Fakultní nemocnice Hradec Králové, koronavirus, Královéhradecký kraj, nemocní, studentka, negativní, test, COVID-19, laboratoř, nemocnice, České aerolinie, Bezpečnostní rada státu, Milán, Krajská hygienická stanice, Adam Vojtěch, Boloň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentka ve Fakultní nemocnici Hradec Králové koronavirus nemá. Výsledky jsou negativní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.