Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Policie objevila na Náchodsku pěstírnu konopí. Ve sklizni byla rychlejší

Čechům se říká národ zahrádkářů. Jenže není pěstitel, jako pěstitel. Policie objevila v krátké době v Královéhradeckém kraji další pěstírnu marihuany. Tentokrát u Jaroměře. Obyvatel domu už byl zadržen a obviněn.

Pěstírna se nacházela v nenápadné usedlosti v jedné z malých obcí u Jaroměře. K odhalení dopomohli energetici. Stejně jako už několikrát v minulosti. Policii potvrdili podezření z neoprávněného odběru elektřiny, který proudil mimo elektro hodiny.

V pěstírně se našlo 150 omamně vonících rostlin těsně před sklizní. Kriminalisté zadrželi i 56letého obyvatele domu. „Při nařízené domovní prohlídce celé usedlosti pak momentálně indisponovaného pěstitele zastoupili a sami sklidili ze stodoly na 90 rostlin konopí vysokých 180 cm, z domu 49 rostlin konopí vysokých 90 cm, menší rostliny z pěstebního stanu i samotnou drcenou sušinu konopí,“ říká policejní mluvčí Eva Prachařová.

Spolu s rostlinami kriminalisté zabavili a odeslali k odborné expertize i plně automatizované vybavení celé pěstírny. Hodnota zabavených věcí a rostlin a případného výnosu z prodeje marihuany, zatím nebyla stanovena. Pohybovat se ale bude v řádech deseti až stovek tisíc korun.


„Proti zadrženému muži z Náchodska vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ dodává Prachařová.

Muži, který měl doposud čistý trestní rejstřík, hrozí vězení v rozmezí 1 roku až 5 let, případně peněžitý trest. Vyšetřován je na svobodě. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, pěstírna, konopí, Jaroměř, rostliny, okres Náchod, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie objevila na Náchodsku pěstírnu konopí. Ve sklizni byla rychlejší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.