Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové je 27 let. Za tu dobu už vychovala přes 8 tisíc absolventů

Na Univerzitě Hradec Králové se slavily narozeniny. Fakulta informatiky a managementu měla v tomto týdnu rovných 27 let. Během nich, ji absolvovalo více jak 8 tisíc studentů v IT a ekonomických oborech.

Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové (FIM UHK), vznikla v roce 1993. Od té doby se dynamicky vyvíjela a prošla řadou změn. Založena byla na náměstí Svobody, ale už od roku 2008 má úplně novou budovu v univerzitním kampusu na současném náměstí Václava Havla. To, že je úspěšnou fakultou dokládá i fakt, že se v celostátní soutěži Fakulta roku 2019 stala opět nejlepší fakultou, tentokrát v kategorii Ekonomie.

Fakulta nabízí studium především v oborech informatika, management, ekonomie a cestovní ruch. V  roce 1993 začínala se 78 studenty v oborech obecná informatika, informační systémy a rekreační sport. Nyní má na svém kontě již přes 8 tisíc absolventů. Kromě českých studentů na fakultu ročně zavítá na 70 zahraničních student,“ říká mluvčí Univerzity Hradec Králové Jakub Novák.

V rámci narozeninové oslavy, se konaly netradiční přednášky studentů a akademiků. Představila se tu i řada místních hudebních skupin. Jelikož je modrá barva barvou fakultní, nechyběla i soutěž o nejlepší modrou buchtu. Došlo ale i na krájení dortu. 

„Navzdory nepříznivému počasí v úvodu akce vytvořili studenti a zaměstnanci na náměstí Václava Havla obrovské modré srdce,“ dodal Novák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Univerzita Hradec Králové

Štítky UHK, Fakulta informatiky a managementu, Hradec Králové, absolventi, narozeniny, modrá, Univerzita Hradec Králové, Václav Havel, Jakub Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové je 27 let. Za tu dobu už vychovala přes 8 tisíc absolventů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.