Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvorská Juta chce postavit v závodě Turnov halu a zdvojnásobit výrobu

Největší česká textilní společnost Juta ze Dvora Králové nad Labem chce v závodě Turnov na Semilsku více než zdvojnásobit výrobu netkaných textilií pro stavebnictví. V areálu závodu hodlá letos vybudovat výrobní a skladovou halu o zastavěné ploše 0,4 hektaru. Vyplývá to z oznámení záměru pro posouzení vlivů na životní prostředí (EIA), který Juta dnes zveřejnila na portálu EIA.

Výrobní linka v plánované hale by měla zvýšit výrobu netkaných izolačních materiálů z přírodních a polyesterových vláken na 6500 tun za rok. Nyní závod na jedné lince produkuje ročně až 3000 tun zvukově izolačních materiálů za rok. "Z důvodu vysoké poptávky po netkaných textiliích pro stavební průmysl plánuje Juta navýšení výrobní kapacity tohoto výrobku," stojí v oznámení záměru. Počet zaměstnanců závodu by se měl zvýšit z 48 na 71.

Juta, jejímž majitelem je podnikatel Jiří Hlavatý, každoročně investuje stovky milionů korun. Za léta 2016 až 2018 Juta investovala v souhrnu 1,85 miliardy korun. Za rok 2019 plánovala investice 700 milionů korun.

Juta zaměstnává asi 2300 lidí a v Česku má 18 závodů, osm z nich ve Dvoře Králové nad Labem. Vedle výrobků pro stavebnictví a zemědělství Juta dělá různé netkané textilie, pytle, vaky, geotextilie, motouzy či umělé fotbalové trávníky. Předloni vykázala při tržbách 7,6 miliardy korun čistý zisk 412 milionů korun.

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky ČR, textil, Juta, Turnov, výroba, netkané textilie, Dvůr Králové nad Labem, okres Semily, Jiří Hlavatý, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvorská Juta chce postavit v závodě Turnov halu a zdvojnásobit výrobu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.