Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná rekonstrukce Krkonošského muzea ve Vrchlabí

Ve Vrchlabí začíná rekonstrukce Krkonošského muzea. Vznikne tu nové hlavní Návštěvnické centrum Krkonošského národního parku. Hotové bude do tří let.

Cílem je dostat centrum opět mezi nejlepší a nejnavštěvovanější expozice v Evropě. Otevřít  by se mělo na přelomu let 2022/23. Na rekonstrukci už byla vybrána i firma, která vše vyčíslila na téměř 109,5 milionů korun. Předpokládaná cena byla původně o 23 milionů korun nižší. Stavbu vítězná firma převezme 19. února a okamžitě začne s pracemi. Samotná rekonstrukce potrvá do léta 2021.

"Souběžně se stavebními pracemi budou probíhat přípravy na realizaci vnitřní expozice," sdělil mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Výběrové řízení na dodavatele proběhne začátkem příštího roku.

Opravený klášter s novou interaktivní expozicí bude sloužit pro návštěvníky jako reprezentativní vstupní brána Krkonoš. Správa Krkonošského národního parku v centru vytvoří expozici dokumentující příběh Krkonoš, a to jak s ohledem na jedinečnou přírodu, tak ve vztahu k soužití přírody a člověka.

V průběhu rekonstrukce hlavní budovy muzea návštěvníci o všechny expozice nepřijdou. Muzeum vystavuje dál ve čtyřech historických domcích na Náměstí Míru ve Vrchlabí, na zámku v Jilemnici a v Harrachově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KRNAP

Štítky rekonstrukce, Krkonošské muzeum, Vrchlabí, KRNAP, muzeum, Krkonošský národní park, Evropa, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra Kobrová

Dobrý den, tento článek pojednává o rekonstrukci Krkonošského muzea ve Vrchlabí v budově bývalého augustiniánského kláštera, na fotografii ale máte snímek Krkonošského muzea ve Čtyřech historických domcích na Náměstí Míru, které v provozu je. To by mohlo případné návštěvníky zmást.

Čtvrtek, 20. února 2020, 14:49Odpovědět

Začíná rekonstrukce Krkonošského muzea ve Vrchlabí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.