Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Napodruhé to vyšlo. Úsek dálnice D35 z Vysokého Mýta do Džbánova získal znovu úřední rozhodnutí

Na úsek budoucí dálnice D35 mezi Vysokým Mýtem a Džbánovem na Orlickoústecku, vydal stavební úřad ve Vysokém Mýtě územní rozhodnutí. To předchozí zrušil krajský úřad, kvůli námitkám obyvatel Knířova, části Vysokého Mýta. Obávali se hluku z dálnice.

Přepracování a schvalování zabralo skoro dva roky. Součástí projektové dokumentace ke stavebnímu řízení, má být nově podle rozhodnutí aktualizovaná hluková studie. Povede k upřesnění podoby protihlukových stěn. Celkem je tu 45 podmínek. Mezi nimi je i výsadba zeleně v místech, kde je silnice v blízkosti obytné zástavby. Rozhodnutí  je už umístěno na úřední desce Městského úřadu ve Vysokém Mýtě a na twitteru to oznámil i generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Na přibližně šesti kilometrech silnice z Vysokého Mýta do Džbánova budou čtyři křižovatky, z toho dvě mimoúrovňové, sedm mostů a čtyři nadjezdy. Vystaví se tu i několik přeložek silnic. Pokud územní rozhodnutí nabude právní moci, silničáři budou moci začít s přípravou další projektové dokumentace a později i s výkupem pozemků.

Podle informačního letáku, které má Ředitelství silnic a dálnic uvedené na svých stránkách, má stavba začít v roce 2022. Dokončena bude tři roky na to a vyjde na více jak dvě miliardy korun.

První dva úseky dálnice D35 z Opatovic nad Labem do Časů a z Časů do Ostrova by měly být hotovy v roce 2022. Měřit budou dohromady 27 kilometrů a vyjdou na 6,621 miliardy korun bez DPH. V Opatovicích se napojí na už léta hotovou tříúrovňovou křižovatku, která umožňuje nájezd na dálnici D11 i rychlostní silnici Hradec Králové - Pardubice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Dálnice D35, ŘSD, Vysoké Mýto, Džbánov, D11, silnice, okres Ústí nad Orlicí, Radek Mátl, Ředitelství silnic a dálnic, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napodruhé to vyšlo. Úsek dálnice D35 z Vysokého Mýta do Džbánova získal znovu úřední rozhodnutí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.