Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec Králové zvládl vichřici Sabine bez větších škod

Hradec Králové nehlásí po vichřici Sabine žádné větší škody. Nedošlo ani k žádnému zranění. V městských lesích je poškozeno jen několik stromů.

Vichřice, která se prohnala napříč Českou republikou na začátku tohoto týdne, nenapáchala v Hradci Králové žádné větší škody. Následkem silného větru došlo k poškození zhruba 300 m3 stromů, vždy se ale jednalo o jednotlivé kusy, které byly buď zlomené nebo vyvrácené. „Ročně společnost Městské lesy Hradec Králové těží 17 200 m3, takže poškozené stromy vichrem odpovídají asi 2 % roční těžby,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová.

Ve městě došlo k pádu 13 stromů. „Dva spadlé stromy poničily oplocení městských zařízení. Jeden strom poškodil oplocení mateřské školy Zvoneček ve Štěchově ulici a v ulici Polní spadl strom na oplocení ZUŠ Střezina,“ uvedl ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. 

Technické služby Hradce Králové se na silný vítr chystaly už s předstihem. Uzavřely hradecké hřbitovy, hned v ranních hodinách doporučily omezit vycházky dětí do parku, na veřejná prostranství se stromy a na zahrady mateřských a základních škol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Sabine, Hradec Králové, vichřice, škody, strom, Storm Ciara, plot, Věra Klásková, Městské lesy Hradec Králové, Česko, Tomáš Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové zvládl vichřici Sabine bez větších škod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.