Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

O víkendu se o pět lyžovalo ve velkém. Do hor přijeli tisíce lidí

Ve východních Čechách lyžovaly o víkendu desetitisíce lidí. V hlavních lyžařských střediscích v Královéhradeckém a Pardubickém kraji byly ideální nebo velmi dobré podmínky. V sobotu a v neděli bylo přes den na horách většinou jasno, teploty okolo nuly. Nápor rekreantů komplikoval v sobotu příjezd do některých hlavních krkonošských středisek.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec o víkendu lyžovalo přibližně 20.000 lidí. "Ve východních Krkonoších bylo o víkendu slunečno a v kombinaci s čerstvou vrstvou sněhu, který připadl během týdne, panovaly ideální lyžařské podmínky," uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Lyžaři se SkiResortu měli k dispozici 42 kilometrů sjezdovek v šesti areálech. "V Peci pod Sněžkou jsme o víkendu otevřeli zábavnou trať Funline, denně je možné vyrazit i na Černohorskou sáňkařskou cestu, snowtubing v Janských Lázních i bezplatné animační programy," uvedla Plchová.

Na své si přišli také běžkaři, kteří v okolí Černé a Světlé hory, Pece pod Sněžkou a Velké Úpy mohli využít přes 50 kilometrů upravených tratí.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn v sobotu a v neděli lyžovalo celkem více než 12.000 lidí, také v okolí střediska měli k dispozici desítky upravených běžkařských tratí. "Počasí vyšlo skvěle. Po oba dny jsme měli slunečno, v noci jsme mohli zasněžovat. Zájem lyžařů je velký, podmínky ideální," řekl vedoucí skiareálu ve Špindlerově Mlýně René Hroneš.

V Krkonoších v lavinových katastrech platí druhý mírný stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice. Na hřebenech Krkonoš je okolo 60 až 100 centimetrů sněhu, více ho je na závětrných svazích a žlabech.

Zájem byl na Trutnovsku také o menší areály, lyžuje se například v Mladých Bukách nebo v Herlíkovicích.

Velmi dobré podmínky byly také v hlavních střediscích Orlických hor v Královéhradeckém kraji a v sousedním Pardubickém kraji. Třeba v Čenkovicích lyžovalo o víkendu zhruba 10.000 lidí.

"Podmínky vynikající, nejlepší za celou zimu. Návštěvnost byla každý den kolem 5000 lidí," řekl Libor Černý ze střediska Čenkovice. Značný zájem byl také o střediska na Bukové hoře nebo v Dolní Moravě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, Pardubický, Východní Čechy, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Krkonoše, Pec pod Sněžkou, Černá hora, Libor Černý, Špindlerův Mlýn, Čenkovice, Janské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se o pět lyžovalo ve velkém. Do hor přijeli tisíce lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.