Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

V hradeckých Kuklenách se v příštím roce zrevitalizují parky. Firmu vybere město letos

Ještě letos, chce hradecký magistrát vybrat stavební firmu, která v příštím roce oživí a upraví plochy podél Malého labského náhonu v Kuklenách. Vedení radnice už připravuje vše potřebné pro projektovou dokumentaci. Rekonstrukce má vyjít podle prvotních odhadů na 15 milionů korun.

Přesnější částku bude město znát až po dokončení podrobného projektu a po výběru dodavatelské firmy. Po rekonstrukci, tu vzniknou zelené plochy s herními prvky, altánem, lávkami přes labský náhon. „Podél něj bude i pochozí nábřežní molo. Obnovou projde samozřejmě i zeleň, v parcích by mělo dojít i k dalším terénním úpravám a opravám mlatových cest,“ popisuje Jiří Bláha, investiční náměstek primátora Hradce Králové.

Město má na parky architektonickou studii. Následovat budou další kroky v projektové dokumentaci pro samotnou realizaci. Ta by měla začít příští rok na jaře.

Rekonstrukce kuklenských parků patří mezi projekty, které přispějí ke zmírnění dopadů klimatických změn na území města. V následujících třech letech, chce město do těchto opatření investovat přibližně 60 milionů korun. „Kukleny mají poměrně velký deficit v zelené infrastruktuře, nové parky by měly přispět ke zlepšení mikroklimatických podmínek a komfortu bydlením,“ říká Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast životního prostředí.

Přibližný předpoklad potřebných peněz, je v tuto chvíli 15 milionů. Přesnější sumu bude znát město po dokončení dokumentace a po výběru stavební firmy. „Budeme hledat i možné dotační tituly, které by nám pomohly ulevit městskému rozpočtu,“ doplnil Hanousek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hkcity

Štítky park, Hradec Králové, Kukleny, rekonstrukce, dotace, Martin Hanousek, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckých Kuklenách se v příštím roce zrevitalizují  parky. Firmu vybere město letos  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.