Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na Česko se žene vichřice. V Královéhradeckém kraji bude dosahovat až 90km/h

Od neděle bude prakticky na celém území České republiky platit vysoký stupeň nebezpečí před silným větrem. Vítr bude lámat stromy a větve, strhávat elektrická vedení a je třeba počítat i s komplikacemi v dopravě. Dosáhne rychlosti až 90km/h.

Varování meteorologů platí prakticky pro celou Českou republiku. Nejhorší situace bude v Praze a Středočeském kraji. Mezi další ohrožené regiony patří Královéhradecký, Pardubický i Liberecký kraj včetně Vysočiny. 

Mimořádně silný vítr může napáchat milionové školy. Bude lámat stromy a strhávat vše, co nebude dostatečně připevněné. Škody může napáchat i na budovách a elektrickém vedení. Pozor si musí dávat i řidiči. Například u nákladních aut hrozí jejích převrácení.

Varování meteorologů: 

Hrozí stižená chůze, nebezpečí úrazu a ohrožení životů uvolněnými předměty, zlomenými větvemi nebo vyvrácenými stromy. Očekáváme komplikace v dopravě z důvodů silných poryvů větru a popadaných stromů. Komunikace budou hůře průjezdné a hrozí množství převrácení prázdných nákladních automobilů. 

Meteorologové doporučují se na vichřici připravit. Důležité je pečlivě zavřít a zabezpečit okna i dveře. Zkontrolovat balkóny a parapety, volně položené skleníky, zahradní nábytek a podobně. Řidičům se naopak doporučuje neparkovat pod stromy, v blízkosti starších budov a pod elektrickým vedením. 

Do hor bychom se neměli vydávat vůbec. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecká Drbna, ČHMÚ

Štítky vychřice, vyrování ČHMÚ, vítr, škody, auta, parkování, zabezpečení, neděle, čr, královéhradeký kraj, Česko, vichřice, strom, Královéhradecký kraj, elektrické vedení, Praha, Středočeský kraj, Kraj Vysočina, Liberecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Česko se žene vichřice. V Královéhradeckém kraji bude dosahovat až 90km/h  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.