Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji jsou aktuálně nejlepší podmínky pro lyžaře v zemi

Podmínky v lyžařských střediscích v Královéhradeckém kraji se v posledních dnech zlepšily. V Krkonoších a Orlických horách se lyžuje i v menších areálech. Běžkaři mají na hřebenech hor k dispozici desítky kilometrů upravených tratí, vyplynulo dnes z vyjádření zástupců areálů. Na hřebenech Krkonoš je 60 až 100 centimetrů sněhu, v Orlických horách leží v nejvyšších polohách okolo čtvrt metru.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec mají lyžaři k dispozici více než 40 kilometrů sjezdovek v areálech Černá hora u Janských Lázní, Pec pod Sněžkou, Černý Důl a Velká a Malá Úpa a ode dneška znovu také ve Svobodě nad Úpou. V provozu je 36 vleků a lanovek. Večerní lyžování je možné denně mezi 18:00 až 21:00 na sjezdovce Javor 2 v Peci pod Sněžkou, na sjezdovce Modřín ve Velké Úpě a na sjezdovce Protěž v Janských Lázních.

"V tomto týdnu připadlo více než 20 centimetrů nového sněhu, i proto jsme mohli otevřít další sjezdovky, Černohorskou sáňkařskou cestu i snowtubing. V provozu jsou všechny areály a lyžařské podmínky jsou skvělé a vydrží i do dalších dní," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Na Černé hoře mají běžkaři upraveny tratě v délce 33 kilometrů a v Peci 12 kilometrů.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn leží na sjezdovkách od 30 do 60 centimetrů sněhu a otevřeno je okolo 20 kilometrů sjezdovek.

V Krkonoších jsou dále v provozu střediska Herlíkovice - Bubákov, Kněžický vrch a Kebrlák u Vrchlabí, Mladé Buky, Strážné, Prkenný Důl v Žacléři nebo Dolní Dvůr.

Velmi dobré podmínky jsou podle zástupců areálů také v největších orlickohorských střediscích v Královéhradeckém kraji, a to v Deštném a Říčkách. "Podmínky se výrazně zlepšily. Všechny klíčové sjezdovky jsou v provozu. Lyžuje se na černé, červené a modré sjezdovce, v provozu je také snowpark a obě hřiště lyžařské školy," řekl Petr Prouza ze skiareálu v Deštném.

V Orlických horách v hradeckém kraji se lyžuje také v menších areálech, například v Olešnici v Orlických horách, Sedloňově nebo ve Zdobnici.

V Krkonoších v lavinových katastrech platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Při druhém lavinovém stupni jsou podmínky pro túry převážně bezpečné.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, AUDIO, Královéhradecký kraj, sjezdovka, Krkonoše, Orlické hory, Pec pod Sněžkou, Černá hora, Janské Lázně, Malá Úpa, Petr Prouza, Svoboda nad Úpou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji jsou aktuálně nejlepší podmínky pro lyžaře v zemi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.