Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Startovací byty v Hradci Králové mají po dnešku své nájemce

Odpoledne se v hradeckém Adalbertinu losovala padesátka startovacích bytů pro mladé. Město vybralo stejný počet žadatelů a 30 náhradníků. Celkem bylo do losování zařazeno 521 žádostí.

Výběrové řízení na pronájem uvolněných startovacích bytů velikosti 1+kk a 2+kk, vyhlásil Hradec Králové na začátku roku. Odpoledne proběhlo losování. „Výherců jsme losovali tolik, kolik je k dispozici bytů. Tradičně byl větší zájem o byty velikosti 2+kk, kterých jsme také měli více, losovalo se 35 výherců a k tomu 20 náhradníků a u 1+kk bylo vylosováno 15 výherců a 10 náhradníků,“ řekla Věra Pourová, náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města. Do výběrového řízení, se dostalo celkem 521 zájemců. Žádostí bylo mnohem více, ale žadatelé ne vždy splňovali podmínky, nejčastěji ty věkové.

Byty se postupně začínají uvolňovat. U vylosovaných žadatelů, se bude prověřovat zbytek podmínek výběrového řízení. Například, jestli nejsou dlužníky vůči městu nebo jeho právnickým osobám. Postupně pak bude bydlení nabízeno ve vylosovaném pořadí v průběhu letošního roku. „Počítáme, že největší počet se uvolní během března,“ dodává Pourová. Při posledním losování na podzim roku 2018 bylo vybíráno z 1123 přihlášených.

Podmínky pro podávání žádostí se letos zpřísnily

Podávat žádosti mohli jen ti, kterým k datu podání nebylo 32 let, mají ve městě trvalý pobyt nebo tu jsou zaměstnáni, a také nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení.

Žadatel také nesmí být dlužníkem města nebo městem zřízených právnických osob, jeho příjem musí dosahovat nejméně 20 tisíc korun hrubého a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. Výherci, kteří se budou chtít do startovacího bytu nastěhovat a nemají v Hradci Králové trvalé bydliště, se musí k trvalému pobytu ve městě přihlásit .

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky Hradec Králové, losování, startovací byty, zájemci, žadatelé, výběrové řízení, Věra Klásková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startovací byty v Hradci Králové mají po dnešku své nájemce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.