Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Universita Hradec Králové žádného studenta v Číně nemá

Některé z českých Universit mají v Číně, kde se objevil koronavirus, své studenty. Universita Hradec Králové tu žádného nemá a zatím není jasné, jestli v rámci letní školy čínské studenty přijme.

Vzhledem k aktuální situaci ovlivněné bezpečnostním rizikem šíření koronaviru, Univerzita Hradec Králové dodržuje doporučení Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje a dalších kompetentních orgánů. „V současné době nemáme v Číně žádného studenta,“ uvedl mluvčí University Hradec Králové Jakub Novák.

V rámci následujícího letního semestru, Universita Hradec Králové příjezd žádného čínského studenta neočekává. Ne kvůli tomu, že se v Číně objevil koronavirus. Organizace oblíbených letních škol je teprve v úvodu a s jistotou nelze říct, jestli čínští studenti na část letních prázdnin do Hradce Králové přijedou.

Čínští studenti přijíždí do Hradce Králové zejména v rámci letních škol Fakulty informatiky a managementu a Pedagogické fakulty. V roce 2019 to byla padesátka studujících.

„Aktivnější je v rámci spolupráce s kontinentální Čínou právě zahraničí. Univerzita Hradec Králové v posledních třech letech do Číny vyslala studovat skupinu vždy maximálně do deseti studentů,“ řekl Jakub Novák.

Ostatní univerzity studenty v Číně mají

Například Masarykova univerzita v Brně má v Číně, kde se rozšířil nový typ koronaviru, aktuálně čtyři studenty. Jsou v pořádku a škola je vyzvala k návratu. "Všem studentům, kteří by měli do Číny odjet na jarní semestr 2020, jsme rozeslali doporučení, aby do Číny nevyjížděli," řekla Brněnské Drbně mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Universita Hradec králové

Štítky Universita Hradec Králové, studenti, koronavirus, Čína, Univerzita Hradec Králové, COVID-19, Jakub Novák, Hradec Králové, Krajská hygienická stanice, Královéhradecký kraj, Masarykova univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Universita Hradec Králové žádného studenta v Číně nemá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.