Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie obvinila osm lidí z pašování drog do věznice Valdice

Policie v minulých dnech obvinila osm lidí z pašování drog do věznice ve Valdicích na Jičínsku. Obviněni byli čtyři vězni a čtyři jejich známí, kteří jim podle policie drogy posílali. Na případu s krycím názvem Rajec policie pracovala od loňského září. Věznice Valdice patří k nejtěžším českým káznicím, trest si v ní odpykává asi 1100 vězňů.

Detektivové se ve spolupráci s valdickou vězeňskou službou zaměřili na prověřování a zjišťování tras zásilek přicházejících odsouzeným. "Bylo odhaleno několik osob, které se na této promyšlené trestné činnosti podílely. V úterý ráno kriminalisté do věznice Valdice vstoupili. Ve stejný čas se akce rozběhla i na dalších čtyřech místech po celé České republice," řekla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Při následných domovních prohlídkách kriminalisté zajistili léky, omamné a psychotropní látky, opiáty či náplasti se zakázanými látkami. Našli i předměty pro jejich posílání, například igelitové tašky s úkryty, obaly od fixů či speciálně vyztužené a upravené obálky. "Rozdrcené drogy byly pašovány i v uzavřených jednorázových sáčcích s rozpustnou směsí kávy. V jednom případě byl zajištěn i miniaturní mobilní telefon, který byl určen k transportu do věznice," uvedla mluvčí.

Vězeňská služba uvedla, že odsouzení organizovali pašování drog především prostřednictvím korespondence. I když vedení valdické věznice průběžně přijímá opatření, která mají podobným případům bránit, musí se pohybovat v zákonných normách a nelze tomu stoprocentně zabránit, uvedla Vězeňská služba ČR.

Šesti obviněným za drogové delikty a maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí v případě odsouzení až pět let vězení. Dvěma obviněným, kteří se nezákonného jednání podle policie dopouštěli opakovaně, hrozí až desetiletý trest vězení. Jeden člověk je stíhán vazebně. Mezi obviněnými jsou dvě ženy. Kriminalisté případ dál vyšetřují a nevylučují, že obviní ještě další podezřelé.

Zasílání drog do věznice policie odhalila již v minulosti. Například v roce 2018 si odsouzený muž nechal od svého syna poslat do vězení pervitin. Poštovní zásilku s drogou vězeňská služba zajistila.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, věznice, drogy, Valdice, 2.VERZE, AUDIO, FOTO, policie, droga, Vězeňská služba České republiky, okres Jičín, Rajec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila osm lidí z pašování drog do věznice Valdice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.