Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradec Králové trápí drogy v nejvějším hudebním klubu. Do něj mohou děti od patnácti let

Policie se v Hradci Králové s drogami setkává prakticky každý den. Nejvíce je v krajské metropoli marihuany, pervitinu a extáze. Nejrizikovějším místem je mimo jiné i největší hudební klub ve městě. Do něj mají děti přístup už od patnácti let.

Do hudebního klubu Denoche, kam chodí stovky mladých týdně, minulý víkend vyrazila také policie. „V rámci opatření jsme odhalili tři přestupková jednání, která se týkala neoprávněného přechovávání omamných a psychotropních látek,“ napsala v tiskové zprávě mluvčí Policie Královéhradeckého kraje Magdaléna Vlčková. Na místě byl zadržen jeden muž. Ten je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami. 

Tento hudební klub je místo, kde před pár týdny teprve dvacetiletý student sehnal extázi, kterou dal potají handicapovanému mladíkovi. Ten po její konzumaci zemřel. 

Podle vedení klubu rozšířil podnik bezpečnostní opatření aby prodeji a konzumaci drog zabránil. „Klub rozšířil kamerový systém a v plánu je instalace dalších kamer. Záznamy z nich v případě potřeby předáme policii,“ vysvětluje opatření produkční hudebního klubu Denoche. 

V Hradci Králové je hudební klub Denoche jediným, kam mohou děti už od 15 let. To podle policie celý problém s konzumací a prodejem drog umocňuje. „Security provádí kontrolu příchozích návštěvníků do klubu,“ doplňuje klub.

Situace v hudebním klubu se nelíbí ani vedení města. To má ale svázané ruce. Jediné, co může magistrát aktivně dělat je spoléhat se na policii. „Radnice maximálně podporuje policii ve všech jejich aktivitách, které co nejvíce omezí distribuci drog. A to především mezi mladými,“ vzkázal Hradecké Drbně primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS)

Nejde pouze o hudební klub

Hudební klub Denoche však není jediným drogovým doupětem v Hradci Králové. Policie se velice často setkává s drogami doslova na ulici. „Strážníci Městské policie Hradec Králové se nejčastěji s návykovými látkami setkávají při kontrolách bezdomovců, u řidičů, pachatelů trestné činnosti nebo například při řešení opilců,“ říká mluvčí Městské policie Hradec Králové Eva Kněžourová

Narozdíl od prodejců v hudebním klubu Denoche se snaží být ti ostatní méně nápadní. „Veřejné místa, kde by se pravidelně scházeli nejsou známá. Spíše se snaží být anonymní, tak aby byli co nejméně vidět,“ doplňuje mluvčí Policie Hradec Králové Iva Kormošová

Nejproblémovější akcí ve městě byl v tomto ohledu festival Hip Hop Kemp. „Během posledního ročníku zde policie odhalila 184 drogových deliktů,“ říká mluvčí policie Vlčková. Jde o jeden z důvodů, proč se další ročník v Hradci Králové konat nebude. 

Za loňský rok řešila policie v Hradci Králové 83 případů spojených s drogami. To je o tři méně než v roce 2018. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky drogy, prodej, překupníci, hudební klub, hradec králové denoche, Hradec Králové, policie, Královéhradecký kraj, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové trápí drogy v nejvějším hudebním klubu. Do něj mohou děti od patnácti let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.