Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž narazil v centru Hradce na elektrokoloběžce do sloupu, skončil v nemocnici

K nebezpečnému pádu v noci ze čtvrtka na pátek došlo v centru Hradce Králové. Muž jedoucí na elektrokoloběžce se zřejmě naplno nevěnoval řízení a v plné rychlosti narazil do sloupu.

Novodobý trend půjčování elektronických přibližovadel ve větších městech sice do Hradce ve svém největším boomu nedorazil, i tak jsou ale v centru města denně k vidění desítky lidí, kteří si především elektronickou koloběžku pořídily pouze pro svoje účely. Zprávy o kolizích způsobených na těchto vozítkách se sice na veřejnost tak často nedostávají, ve druhé polovině tohoto týdne se však jedna zpráva z podobné události objevila.

"Operační důstojník městské policie přijal ve čtvrtek třicet minut po půlnoci oznámení o nehodě koloběžkáře. Oznamovatelka uvedla, že z venku zaslechla velkou ránu. Když se podívala z okna, viděla na chodníku nehybně ležícího muže. Ten pravděpodobně narazil do sloupu veřejného osvětlení. Na zemi vedle muže ležela i elektrická koloběžka," popisuje případ policejní mluvčí Eva Kněžourová.

Hlídka městské policie se na místo události dostala už do čtyř minut od nahlášení a zraněnému muži poskytla první pomoc. "Otřesený muž s velkými obtížemi sdělil, že si vůbec nic nepamatuje, nemůže se hýbat a chce se mu spát. Strážníci s mužem komunikovali až do příjezdu záchranné služby. Na ošetření byl převezen do nemocnice," doplňuje mluvčí. 

Městská policie doporučuje používat i na elektrokoloběžce, která má nižší výkon, helmu. Ta může předejít vážnému poranění hlavy.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj Městská policie Hradec Králové

Štítky nehoda na elektrokoloběžce, Hradec Králové, náraz do sloupu, sloup, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž narazil v centru Hradce na elektrokoloběžce do sloupu, skončil v nemocnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.