Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradecká radnice chce podpořit dotací 65 sportovních akcí. Rozděluje celkem 1,5 milionu korun

Radní města podpořili sportovní akce, dvaceti žádostem z nich byla rovnou schválena dotace, deset zbylých musí ještě počkat na schválení v zastupitelstvu. Jednalo se o první kolo, kde byla přerozdělena částka 841 tisíc korun, počítá se ještě s finanční rezervou na druhé kolo ve výši 618 tisíc korun. Celkový předpokládaný objem finančních prostředků pro rozdělení na sportovní akce na příští rok je necelý milion a půl korun pro obě kola.

„Hradec Králové je sportovní město, není tedy divu, že přišlo 35 žádostí o podporu 73 projektů. Hodnoticí komise všechny přezkoumala a na základě jejího doporučení jsme jednali. Dvaceti žádostem jsme mohli dotaci schválit už v radě města, deset jich ještě bude muset být projednáno v zastupitelstvu. O největší sportovní dotaci z Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů pro oblast sportu si požádala TJ Slavia Hradec Králové, která by částku ráda využila na pořádání volejbalových turnajů nebo soutěží v pozemním hokeji či gymnastice. Rádi bychom je podpořili částkou 129 tisíc korun. Celkově by se mělo dostat finanční podpory 65 sportovním akcím ve městě, což považuji za velké číslo. Už jen samotný počet žádostí dokazoval, že Hradec je skutečně aktivní město,“ říká primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek.

Žadatelé chtějí finanční příspěvky využít například na zakoupení cen pro výherce, pronájmy prostor, zajištění technického dozoru nebo zajištění rozhodčích.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj Statutární město Hradec Králové

Štítky sport, dotace, Hradec Králové, sportovní událost, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká radnice chce podpořit dotací 65 sportovních akcí. Rozděluje celkem 1,5 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.