Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Areál Stříbrný rybník v Hradci čeká investice až 8 milionů korun. Nově nabídne rekreační centrum

Novým správcem rekreačního areálu Stříbrný rybník s kempem na okraji Hradce Králové se stala společnost Městské lesy Hradec Králové. Do letní sezony by mohla společně s radnicí investovat do modernizace areálu celkem až osm milionů korun. ČTK to řekl ředitel městských lesů Milan Zerzán.

Areál je zanedbaný, včetně sociálního zařízení nebo restaurace. Cílem je změnit ho v rekreační centrum napojené na hradecké lesy. "Areál má ohromný potenciál. Cílem je tam lidi udržet a nabídnout jim kvalitní zázemí. Práce bychom tam chtěli rozjet ještě letos," uvedl Milan Zerzán.

Areál má rozlohu zhruba 13 hektarů, z toho přibližně polovinu zabírá vodní plocha. Součástí je kemp i zalesněný poloostrov. "Chybí chatky, ty stávající potřebují opravu. Modernizací by mělo projít také zázemí, jako sociální zařízení nebo restaurace, nemluvě o rozvodech vody, elektřiny, o kanalizaci. Upravíme zeleň, odstraníme nálety a na poloostrově to vyčistíme od souší, vznikne lesopark," řekl Zerzán.

V nabídce areálu by měla být také řada atrakcí na vodě, na souši i v lese, například zapůjčení vodních šlapadel, laser game nebo minigolf. Uvažuje se také o informačním panelu, který by odkazoval na dění ve městě. Služby v areálu, jako třeba provoz restaurace nebo pořádání různých akcí, mají zajišťovat soukromníci.

Revitalizace za celkově 8 milionů korun

"Investice městských lesů má dosáhnout okolo čtyř milionů korun, stejnou částkou by se mohlo podílet město," uvedl Zerzán. Vedení města by o možné investici mělo jednat v prosinci.

"Areál by se měl v první řadě opravit. Opravy nebyly minulým podnájemcem příliš řešeny, a to by měly Městské lesy změnit. Přijde i rozšíření ubytovacích kapacit a zejména nové sportovní možnosti včetně užšího napojení na samotné lesy města. Další záměry představíme veřejnosti v nejbližší době," uvedla náměstkyně primátora Věra Pourová.

Majitelem areálu je město Hradec Králové, které letos vypovědělo soukromé společnosti B&K Tour smlouvu na dlouhodobý pronájem. Soukromníkovi byl areál svěřen na základě podnájemní smlouvy z konce roku 2007 nejprve na deset let bez možnosti výpovědi a dodatkem z roku 2013 až do konce srpna roku 2027 za stejných, podle současného vedení radnice, nevýhodných podmínek.

Areál měla v nájmu městská společnost Správa nemovitostí Hradec Králové. Městské lesy měly na starosti údržbu rybníka. Po listopadovém vypovězení smlouvy byl areál převeden přímo do nájmu městských lesů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, správa, Hradec Králové, FOTO, les, rybník, radnice, Městské lesy Hradec Králové, Věra Klásková, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s., B & K TOUR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál Stříbrný rybník v Hradci čeká investice až 8 milionů korun. Nově nabídne rekreační centrum  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.