Do východních Čech se dostalo další polské kuřecí maso se salmonelou. Jedná se o dvě zásilky. V prvním případě je to 240 kilogramů chlazených kuřecích čtvrtek, které byly od příjemce zásilky ze Žamberka distribuovány do restaurací v Pardubicích. Státní veterinární správa původně uváděla, že příjemcem zásilky je "Drůbeží ráj z Březhradu". Ve druhém případě jde o 300 kg kuřecích prsních řízků, které přišly do skladu firmy Bidfood v Chlumci nad Cidlinou.
Státní veterinární správa původně uváděla, že příjemcem zásilky je "Drůbeží ráj z Březhradu". Jedná se však o Drůbeží ráj ze Žamberka na Orlickoústecku. Informace se netýká prodejny Drůbeží ráj z hradecké ulice V Koutech.
Od příjemce zásilky, kterým byla společnost Drůbeží ráj ze Žamberka, putovala zásilka kuřecího masa ke dvěma subjektům do Pardubic. Přibližně 100 kg masa bylo zpracováno v provozovně Mix Grill firmy Panda T-P a 15 kg v restauraci Cactus společnosti FA ARIMEX – Cactus. Obě provozovny sídlí v AFI Palace Pardubice.
Identifikace výrobku (Žamberk):
Název výrobku: Kuřecí čtvrtky
Výrobce: SuperDrob S. A. Oddział w Lublinie, 20-952 Lublin, ul. Zimna 2., PL 06630501 WE
Číslo šarže: L 908 150 122
Datum spotřeby: 28. 3. 2019
Velikost šarže: 240 kg
Přibližně polovinu masa, která byla v restauracích zamražena, se podařilo dohledat a bude zlikvidována. Zbytek masa z 240 kilogramové šarže byl využit k jiným účelům, než k přípravě jídel.
„Vzhledem k tomu, že se jedná v obou případech o stravovací zařízení, kde lze předpokládat, že zbylé kuřecí maso prošlo dostatečnou tepelnou úpravou, riziko nákazy spotřebitelů by mělo být minimální,“ uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček.
Druhou zásilku - 300 kg kuřecích řízků, která přišla do Chlumce nad Cidlinou, Státní veterinární správa ještě došetřuje.
„V tuto chvíli Státní veterinární správa nemá žádnou informaci o tom, že by v souvislosti s konzumací uvedeného masa měl někdo ze spotřebitelů zdravotní problémy,“ dodal Vorlíček.