Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Siemens Trutnov je po epidemii spalniček opět v třísměnném provozu

Závod koncernu Siemens v Trutnově se po epidemii spalniček v minulých dnech vrátil ke třísměnnému provozu. Škody z třítýdenního omezení výroby podnik odhadl na 14 až 15 milionů korun. Z 833 zaměstnanců trutnovského závodu spalničkami onemocnělo 31 a 312 zaměstnancům byla nařízena karanténa, řekla to dnes mluvčí Siemensu Mariana Kellerová.

Právě v závodě Siemens bylo nemocných spalničkami nejvíce v celém Královéhradeckém kraji. Hygienici od 1. ledna do začátku tohoto týdne v kraji evidovali celkem 54 nemocných spalničkami.

Spalničky se u zaměstnanců Siemensu objevily 2. března. „V následujících dnech byl provoz závodu zastaven a na pracoviště se mohli vracet pouze zaměstnanci, u kterých testy prokázaly dostatečné množství protilátek a infekcí nebyli ohroženi," uvedla mluvčí. Závod postupně rozšířil výrobu z jedné směny na dvě. Po dobu omezeného provozu řada zaměstnanců pracovala přesčas. Administrativní pracovníci v karanténě pracovali z domova.

„Od začátku propuknutí spalniček pro nás bylo naprostou prioritou zdraví našich zaměstnanců," řekl ředitel závodu Eduard Tannhäuser. Testy na protilátky nechal závod udělat u všech v danou chvíli aktivních zaměstnanců, šlo o téměř 780 lidí. Dostatek protilátek mělo 454 zaměstnanců, kteří se tak mohli vrátit do práce. „Okamžitým zastavením výroby a eliminací kontaktu infekčních osob s ostatními se nám podařilo zabránit propuknutí druhé vlny onemocnění," uvedl ředitel.

Podnik také zajistil bezplatné očkování pro 51 zaměstnanců z pobočného pracoviště ve Vrchlabí, které má celkem 75 lidí. Očkování hrazené firmou podnik nabízí i všem zaměstnancům, kteří se v Trutnově vracejí do práce po skončení karantény. Zatím se nechalo očkovat 275 z nich.

Závod Siemensu v Trutnově působí od roku 1993, kdy převzal část výroby tehdejšího podniku ZPA. V dalších letech Siemens vystavěl nový výrobní závod v lokalitě Volanov. Závod se zaměřuje na výrobu nízkonapěťové spínací techniky, jeho hlavními produkty jsou ovládací a signalizační prvky a plošné spoje. Od loňského roku závod nákladem zhruba půl miliardy korun rozšiřuje produkci o program výroby startérů elektromotorů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, elektronika, spalničky, Siemens, Trutnov, výroba, karanténa, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Siemens Trutnov je po epidemii spalniček opět v třísměnném provozu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.