Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Štědrý den hořely v Hradci dva vánoční stromky

Během Štědrého večera vyjížděli hradečtí hasiči ke dvěma požárům vánočních stromků, oba dva se podařilo rychle dostat pod kontrolu. V jednom případě došlo ke zranění uživatele bytu.

Mýtská ulice - 17:15

První požár byl na krajské operační a informační středisko nahlášen v 17:15, hořelo v bytě v Mýtské ulici ve druhém patře bytového domu. Obyvatelé bytu připravovali po večeři dárky a náhle zjistili, že začíná hořet stromeček. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z obou hradeckých stanic a dobrovolná jednotka z Třebše držela zálohu na stanici.

„Požár se podařilo dostat velmi brzy pod kontrolu. Celý byt byl silně zakouřený, hasiči jej po dohašení všech ohnisek odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Rodina stačila byt bezpečně opustit, nikdo nebyl zraněn,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár, který s největší pravděpodobností prý vznikl od vánočního světelného řetězu, napáchal škody za asi 50 tisíc korun. Plameny se od stromečku rozšířily i na blízký nábytek a zničily celou kuchyňskou linku. „Na místo události povolal vyšetřovatel hasičů experta z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, aby pomohl s určením příčiny vzniku požáru od elektrické instalace. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit majetek ve výši asi jednoho milionu korun. Byt je však v současné době neobyvatelný a rodina se uchýlila k příbuzným,“ dodala mluvčí.

Třebechovická ulice - 21:19

Druhý poplach byl hasičům vyhlášen po 21. hodině, kdy hořelo v šestém nadzemním podlaží panelového domu v Třebechovické ulici. Požár lokalizovali obyvatelé garsonky před příjezdem jednotek, hasiči následně vše dohasili a odvětrali obytné prostory.

„I za touto událostí stál požár vánočního stromku, který zapříčinila pravděpodobně prskavka. Nesprávné používání pyrotechniky způsobilo nejen škodu ve výši asi 30 tisíc korun, ale také přivodilo zranění jednomu uživateli bytu. Toho předali hasiči do péče záchranářů a následně byl převezen do zdravotnického zařízení,“ řekla mluvčí.

Autoři | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Vánoce, požáry, stromky, Štědrý den, vánoční stromek, požár, Třebeš

Na Štědrý den hořely v Hradci dva vánoční stromky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.