Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Rada Českého rozhlasu v Hradci projedná rozpočet a nástupce šéfredaktora Fischera

Na dnešním výjezdním zasedání Rady Českého rozhlasu v Hradci Králové by mělo být zveřejněno, kdo bude dočasně pověřen řízením stanice Vltava do nástupu nového šéfredaktora. Současnému šéfredaktorovi Petru Fischerovi smlouva končí k 31. prosinci a vedení rozhlasu mu ji neprodlouží. Rada by také měla projednat rozpočet Českého rozhlasu a rámcový plán činnosti na příští rok.

Fischer podle vedení rozhlasu nesplnil zadané úkoly a stanice dál stagnuje. Šéf stanice Vltava k tomu dříve ČTK sdělil, že pro reformu vysílání stanice nedostal dost času ani slíbenou podporu. Za Fischera se v otevřeném dopise postavila více než tisícovka umělců, vysokoškolských pedagogů, některých politiků a dalších lidí. Fischerovi podporovatelé svolali před hradeckou budovu rozhlasu na dnešních 13:45 protest.

Na nového šéfredaktora Vltavy vypsal Český rozhlas interní výběrové řízení. Zájemci o tuto pozici, kteří musí být zaměstnanci rozhlasu, se budou moci hlásit do 7. ledna. Předpokládaný nástup nového šéfredaktora stanice je 1. února.

Autoři | Foto Repro youtube.com

Štítky média, demonstrace, rádia, ČRo, rada, OTVÍRÁK, Petr Fischer, Rada Českého rozhlasu, Hradec Králové, Vltava, Český rozhlas, rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada Českého rozhlasu v Hradci projedná rozpočet a nástupce šéfredaktora Fischera  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.