Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Náchod koupí Zámecký hotel pro byty, kavárnu i muzeum. Zaplatí 30 milionů

Zastupitelstvo města Náchoda schválilo nákup objektu Zámecké restaurace a hotelu. Nemovitosti se nachází na pozemku v ulici Smiřických a jejich pořízení má pro Náchod velký význam z hlediska budoucího rozvoje, tvrdí radnice v tiskové zprávě.

Město plánuje v budově vybudovat startovací byty a Centrum denních služeb pro seniory, známé jako Domovinka. Dále zde vznikne sezónní kavárna a muzeum kočárků.

„Bude tam vybudováno minimálně deset startovacích bytů pro osoby se specifickými potřebami. K dispozici bude také rezervní byt pro občany v krizových situacích, například pro oběti domácího násilí,“ uvádí Nina Adlof, mluvčí tamní radnice.

V přízemí objektu vznikne Centrum denních služeb pro seniory, které pomůže rodinám starajícím se o starší členy. Domovinka bude mít kapacitu pro 20 osob, s možným navýšením až na 40.

Součástí budovy bude také sezónní kavárna, kterou provoz zajistí nezisková organizace Pferda. Spolupráce s tímto subjektem navíc podpoří komunitní život, jelikož do chodu kavárny se zapojí i klienti organizace.

Nově vzniklé muzeum kočárků bude vystavovat historické i moderní modely. Expozice přiláká nejen návštěvníky Náchoda, ale také turisty, kteří zamíří na státní zámek. Celý projekt se propojuje s plánovaným informačním centrem a minizoo v rámci česko-polské spolupráce.

Nákup objektu představuje významnou příležitost pro zachování kulturního dědictví, podporu dostupného bydlení a rozvoj turistické atraktivity regionu. Nemovitost je v dobrém stavu a náklady na úpravy budou minimální, zatímco pronájem bytů přinese dlouhodobý přínos pro rozpočet města.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Náchod

Štítky kavárna, Náchod, muzeum, hotel, Centrum denních služeb, kočárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Náchod koupí Zámecký hotel pro byty, kavárnu i muzeum. Zaplatí 30 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.