Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Oprava dětského domova v Sedloňově se komplikuje. Práce v části objektu stojí

Rekonstrukce dětského domova se školní jídelnou v Sedloňově na Rychnovsku se komplikuje. Stavbaři museli kvůli havarijnímu stavu střechy a stropů nad druhým nadzemním podlažím pozastavit práce na levém křídle objektu. Proto se dosud prostavělo jen 4,3 milionu korun z celkových 14,2 milionu korun. Ceny jsou bez započtení daně. Neočekávané komplikace podle něj posunou termín dokončení ke konci jara roku 2025 a zřejmě ještě rekonstrukci prodraží. Práce začaly na jaře a původně měly skončit v prosinci.

"Nyní máme zpracovanou projektovou dokumentaci na zmíněné levé křídlo objektu. Jedná se tedy o kompletní rekonstrukci střechy a s tím související práce," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

To znamená, že stavbaři ubourají stěny do úrovně podlahy třetího nadzemního podlaží, demontují strop nad druhým nadzemním podlažím, vybourají příčky ve druhém nadzemním podlaží a pak vše zmíněné znovu vybudují.

"Dokumentaci včetně výkazu výměr jsme předali zhotoviteli a budeme jednat o změnových listech, termínu dokončení a dodatku ke smlouvě o dílo. Stavební práce probíhají pouze v části objektu, které nejsou dotčeny rekonstrukcí střechy," řekl Lechmann.

Stavbaři již udělali rozvody elektřiny a dokončují rozvody vody, kanalizace a omítky. Poté přijdou na řadu stropy a začne betonování podlah.

Zřizovatelem Dětského domova a školní jídelny Sedloňov je Královéhradecký kraj, který je také investorem opravy. Stavbaři nepředpokládali tak špatný stav střechy a stropu nad druhým nadzemním podlažím nad levou částí objektu.

Dětský domov v Sedloňově zajišťuje ústavní výchovu dětí a mládeže ve třech rodinných skupinách po šesti až osmi klientech. Zařízení mělo před opravou kapacitu 25 míst. Po celou dobu rekonstrukce je domov mimo provoz, děti se odstěhovaly do domova mládeže v Opočně na Rychnovsku.

Královéhradecký kraj zřizuje sedm dětských domovů. Kromě Sedloňova jsou v Nechanicích, Broumově, Jaroměři, Potštejně, Dolním Lánově a ve Vrchlabí. V krajských dětských domovech je okolo 240 dětí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Canva

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, děti, Sedloňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava dětského domova v Sedloňově se komplikuje. Práce v části objektu stojí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.