Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Ve Dvoře Králové nad Labem můžete pozvat žirafu na snídani

Safari Park Dvůr Králové oslavil narození 184. mláděte žirafy Rothschildovy, která si nyní užívá své první dny plné odpočinku a krmení. Návštěvníci mohou nově finančně podpořit krmení vybraných zvířat a symbolicky je pozvat na snídani.

V Safari Parku Dvůr Králové se minulý týden narodilo 184. mládě žirafy Rothschildovy, která si užívá své první dny života převážně odpočinkem a krmením. Toto mládě přidalo další milník do světového prvenství královédvorského safari – celkově zde totiž přišlo na svět už 278 žiraf, včetně 94 žiraf síťovaných. Tento impozantní rekord je důkazem odbornosti místních chovatelů a vhodného prostředí pro chov těchto majestátních tvorů.

A pokud byste chtěli přispět k jejich pohodě, můžete dokonce pozvat svou oblíbenou žirafu na snídani. Nová iniciativa safari parku umožňuje veřejnosti finančně podpořit krmení vybraných zvířat formou daru. Za tuto podporu získáte certifikát, kterým si symbolicky zakoupíte „porci“ jídla pro zvíře a tím přispějete na péči o tyto jedinečné obyvatele safari.

Žirafy, zejména ve volné přírodě, mají unikátní stravovací návyky. Akáciové listy, které milují, jim ztěžují život díky ostrým trnům. Ty však žirafy zvládají díky hustým slinám a speciální stavbě zubů, které jim umožňují listy šetrně strhnout z větví. V zajetí se však jejich jídelníček mírně liší, bohaté vojtěškové seno a speciální granule poskytují dostatek bílkovin, které jsou pro jejich výživu zásadní​

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Safari Parku

Štítky žirafa, snídaně, příspěvek, Safari Park, Dvůr Králové nad Labem, zvíře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové nad Labem můžete pozvat žirafu na snídani  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.