Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Druhý re-use bazar v Hradci bude pro nábytek a elektroniku

Město Hradec Králové pokračuje v rozvoji úspěšného projektu re-use, jehož cílem je předcházet vzniku odpadu a podporovat opětovné využití věcí, které by jinak skončily na skládce. Po roce a měsíci fungování prvního dobročinného obchodu v Kotěrově ulici se veřejnosti otevře nová provozovna v Divišově ulici.

Nová provozovna v Divišově ulici bude zaměřena na domácí elektrospotřebiče a nábytek. První návštěvníci budou moci obchod navštívit 6. listopadu, přičemž otevírací doba bude kopírovat stávající re-use bazar.

Nová provozovna nabídne vybavení, jako jsou postele, skříně či stoly, ale také spotřebiče, jako lednice či pračky. Tento projekt vytváří i tzv. nábytkovou banku, která bude využívána k vybavení městských bytů pro sociálně slabé rodiny. Díky stále větší popularitě re-use konceptu se Hradec Králové stal průkopníkem v České republice v oblasti udržitelnosti a inovací, což mu přineslo i ocenění v krajské soutěži inovativních projektů.

Projekt re-use v Hradci Králové funguje už pátým rokem a je dostupný nejen v dobročinných obchodech, ale také ve všech čtyřech městských sběrných dvorech. Veškeré prostředky získané z prodeje těchto věcí jdou na veřejně prospěšné projekty, například na výsadbu zeleně ve městě​

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky re-use, bazar, Hradec Králové, prodej, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý re-use bazar v Hradci bude pro nábytek a elektroniku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.