Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Policie narazila na dva opilé řidiče. Jeden u sebe měl trávu, ale papíry ne

Ve Vrchlabí a Hostinném policisté v posledních dnech zabavovali řidičské průkazy. Ve dvou odlišných případech byli policisté nuceni zasáhnout proti řidičům pod vlivem alkoholu na Královéhradecku.

V Hostinném byl zadržen čtyřiatřicetiletý řidič vozu Škoda, který se po konzumaci alkoholu rozhodl sednout za volant. „Při rutinní kontrole v ulici Na Valech řidič odmítl předložit doklady a podrobit se dechové zkoušce. Na policejní služebně však své rozhodnutí změnil a test odhalil, že měl v dechu 2,17 promile alkoholu,“ uvedla na webu policie Šárka Pižlová. Nyní mu hrozí až dva roky vězení nebo jiný trest za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Druhý incident se odehrál ve Vrchlabí, kde policisté zastavili vozidlo Škoda v Krkonošské ulici. Po zastavení se sedmadvacetiletý muž pokusil utéct, ale byl zadržen. Muž, který nevlastnil řidičský průkaz, se rovněž odmítl podrobit dechové zkoušce a odběru biologického materiálu. „Při prohlídce byl u něj nalezen sáček se sušinou,“ dodává Pižlová. V případě tohoto řidiče může správní řízení vyústit ve vysokou pokutu až 75 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky policie, alkohol, tráva, papír, Vrchlabí, Na valech, dechová zkouška, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie narazila na dva opilé řidiče. Jeden u sebe měl trávu, ale papíry ne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.