Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Hejtmanství ocenilo společnosti, které se starají o nejstarší spoluobčany

Královéhradecký kraj a Pakt zaměstnanosti Královéhradeckého kraje letos již potřetí ocenili firmy, které vynikají v péči o starší zaměstnance. Soutěž „Buďte inspirací“ představuje nejen inovativní zaměstnavatele, ale i ty, kteří vytvářejí příležitosti pro pracovníky ve věku 55 a více let a podporují flexibilní přechod do důchodu.

Tento rok se do soutěže přihlásilo 25 zaměstnavatelů z regionu, kteří byli hodnoceni v třech kategoriích. V kategorii malých společností zvítězil spolek „Život bez bariér“, který od roku 2004 pomáhá zdravotně postiženým a seniorům začleňovat se do společnosti na základě jejich individuálních schopností a přání.

Ve střední kategorii byla oceněna hodinářská firma Elton, kde téměř pětina zaměstnanců patří do starší generace. Firma se zaměřuje na pružné pracovní pozice a podporuje zaměstnance ve snižování pracovního úvazku dle osobních potřeb.

Největším zaměstnavatelem oceněným v kategorii velkých společností se stala firma Datwyler Sealing Technologies CZ. S více než 500 zaměstnanci a 15 % pracovníků nad 55 let firma uplatňuje principy Age managementu, které umožňují seniorům pracovat na pozicích odpovídajících jejich schopnostem a potřebám.

Soutěž podtrhuje význam dobré praxe a ukazuje, jak mohou firmy efektivně pracovat s věkovou diverzitou a podporovat profesní růst i v pozdějším věku. Ocenění zaměstnavatelé tak slouží jako inspirace pro další firmy v regionu.

Ohodnoť článek

Foto se svolením KHK | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky soutěž, Datwyler Sealing Technologies CZ, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanství ocenilo společnosti, které se starají o nejstarší spoluobčany  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.