Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Odbahnění rybníka ve Volanově zvýší jeho protipovodňové schopnosti

Vápenka, malá část Volanova, se dočká odbahnění místního rybníka. Tento zásah, naplánovaný radnicí, slibuje zlepšení kvality vody a ochranu před povodněmi.

Rybník, který byl dlouhodobě zanesený sedimenty, ztratil svoji schopnost zadržovat vodu v dostatečném množství. „Vzhledem k tomu, že rybník již neplnil svoji protipovodňovou funkci, museli jsme zasáhnout," uvedla v tiskové zprávě Vendula Kasperová z Odboru životního prostředí MěÚ Trutnov.

Proces začne vylovením ryb Českým rybářským svazem a následným slovením rybníka. Odstraněné sedimenty budou odvezeny a zaorány zpět do půdy. „Tento materiál byl nejprve testován v akreditované laboratoři, aby bylo zajištěno jeho bezpečné znovuvyužití," dodává Kasperová.

Kromě odbahnění proběhne také úprava zeleně a urovnání okolního terénu, což přispěje k vizuálnímu zlepšení oblasti. Práce, na kterých se podílí firma PAS Natura za 2,04 miliony, by měly být dokončeny v březnu příštího roku. Tento projekt přinese Volanovu nejen estetické vylepšení, ale i lepší připravenost na extrémní povětrnostní podmínky.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Trutnov

Štítky rybník, Volanov, Trutnov, Český rybářský svaz, Pas Natura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odbahnění rybníka ve Volanově zvýší jeho protipovodňové schopnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.