Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

První participativní rozpočet Hořic je u konce. Lidé se vyslovili pro opravu schodů

První ročník participativního rozpočtování v Hořicích ukázal aktivní zapojení občanů a přinesl zajímavé projekty pro zlepšení města.

V pondělí 7. října byly v kanceláři starosty města Hořice vyhlášeny výsledky prvního ročníku participativního rozpočtu. Tento nový projekt, nazvaný Lepší Hořice, se setkal s pozitivním přijetím a aktivní účastí občanů.

Celkem se do hlasování zapojilo 293 obyvatel, z nichž 261 odevzdalo platné hlasy. Vítězným projektem se stala oprava schodů u Levitova centra, za níž stojí Radmila Lukaštíková. Následují projekty revitalizace sportovišť a nová lavička pro babičku.

 „Ocenil jsem pestrost projektů a zájem veřejnosti. Participativní rozpočet jasně ukázal svůj smysl,“ vysvětluje v tiskové zprávě starosta Martin Pour. Zároveň potvrdil, že město plánuje rozpočet obnovit i pro rok 2025.

Podrobné výsledky hlasování lze najít na oficiálních stránkách projektu. V prosinci se bude na zasedání zastupitelstva jednat o podobě dalšího ročníku. Občané se mají na co těšit, neboť Lepší Hořice pokračuje

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Hořice

Štítky Hořice, rozpočet, projekt, oprava, schody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První participativní rozpočet Hořic je u konce. Lidé se vyslovili pro opravu schodů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.